Presunúť na hlavný obsah

Jean Dujardin

herec
Jean Dujardin

Jean Dujardin

herec
Miesto narodenia:
Paríž, Francúzsko
Partner/ka:
Alexandra Lamy
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
51
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
herec

Kariéra a súkromie


Patrí k najviac obsadzovaným francúzskym hercom súčasnej generácie. Vďaka príťažlivému zovňajšku a zdravému sebavedomiu ho Francúzi radi prirovnávajú k Jean-Paulovi Belmondovi.
V minulosti sa živil ako zámočník, potom nastúpil na vojenskú službu a k remeslu sa už nevrátil. V armáde sa prejavil jeho komediálny talent, preto sa pokúsil presadiť ako zabávač. Začal vystupovať v baroch v skečových šou.
V preslávenom kabarete Carré blanc sa zoznámil s ďalšími komikmi Ericom Colladom, Emmanuelom Jouclem, Éricom Massotem a Brunom Salomonem. Spolu založili skupinu „Bande du Carré Blanc“ - neskôr „Nous C Nous“. Toto komické kvinteto si postupne získalo svoje publikum a dostalo sa aj do povedomia širšej verejnosti, a to prostredníctvom relácie „Graines de star“ (zrná hviezd) na populárnej televíznej stanici M6. V troch výročných anketách tejto televízie sa Dujardin stál zabávačom roka.
Od roku 1999 do roku 2003 hral v televíznom sitcome UN GARS, UNE FILE (Kluk, holka) s herečkou Alexandrou Lamy. Stvárnili tu plastické postavy Chouchou a Loulou a stali sa partnermi aj v súkromnom živote.
Prvú filmovú úlohu získal v roku 2004 vo filme „Marriages!“ režisérky Valérie Guignabodet. Veľký úspech získal úlohami vo filme „Brice de nice“. Objavil sa aj v paródii špionážnych filmov „Agent 17“. Za túto úlohu si vyslúžil nomináciu na Césara za najlepšieho herca.