Presunúť na hlavný obsah

Bella Thorne

herečka, tanečníčka, speváčka, modelka
Bella Thorne

Bella Thorne

herečka, tanečníčka, speváčka, modelka
Miesto narodenia:
Pembroke Pines, Florida, USA
Rodinný stav:
slobodná
Vek:
22
Znamenie:
váhy
Povolanie:
herečka, tanečníčka, speváčka, modelka
Osobný web:
bellathorneofficial.com

Detstvo a seriálové začiatky

Narodila sa na slnečnej Floride ako najmladšia zo štyroch súrodencov, z ktorých sa všetci vydali na hereckú dráhu. Od roku 2006 žije v Kalifornii. Už od detstva sa objavovala v rôznych reklamách. Vo filme sa po prvý krát objavila už v roku 2003. V snímke Bratia ako sa patrí si zahrala bezmennú rolu fanúšičky. Od tej doby si zahrala vo viacerých televíznych seriáloch ako napr. O.C. California alebo Vincentov svet.

Herecká kariéra

V roku 2008 sa jej podarilo zviditeľniť v seriály Môj najhorší nepriateľ. Aj keď bol seriál už po deviatich epizódach stiahnutý, pre Bellu znamenala rola po boku Christiana Slatera výraznejší prielom v jej hereckej kariére. V roku 2010 bola obsadená do štvrtej série seriálu z produkcie HBO Veľká láska a zahrala si aj vedľajšiu úlohu v rodinnej dráme Raspberry Magic.

Filmografia

2018 - Midnight Sun
2017 - Amityville: The Awakening
2017 - You Get Me
2016 - Shovel Buddies
2015 - Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda
2015 - Big Sky
2015 - Chasing the Tiger (TV film)
2015 - The DUFF
2014 - Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Blended
2014 - Mostly Ghostly: Have You Met My Ghoulfriend
2014 - Snehová kráľovná 2
2014 - Taxidermist
2013 - Frog Kingdom
2013 - Hurá na futbal
2012 - Cililing a tajomstvo krídiel
2012 - Frenemies (TV film)
2010 - One Wish
2010 - Raspberry Magic
2009 - Forget Me Not
2008 - Blind Ambition
2009 - Water Pills
2007 - Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee
2007 - The Seer
2005 - Frigid
2003 - Bratia ako sa patrí