Presunúť na hlavný obsah

Jeremy Renner

Herec
Jeremy Renner

Jeremy Renner

Herec
Miesto narodenia:
Modesto, California, U.S.
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
49
Výška:
178 cm
Znamenie:
kozorožec
Povolanie:
Herec

Kariéra


Jeremy Renner sa stal známym najmä hlavnou úlohou v oscarovej vojnovej dráme Smrť čaká všade (2008), ktorá mu v roku 2010 vyniesla prvú nomináciu na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied, pričom o rok neskôr ho nominovali znovu - tentoraz za vedľajšiu rolu v kriminálnej dráme Mesto (2010).
Minulý rok ho diváci mohli vidieť vo filmoch Mission: Impossible - Ghost Protocol a Thor.
Fanúšikovia rodáka z kalifornského Modesta si mohli tento rok pozrieť akčné sci-fi Avengers: Pomstitelia 3D, kde sa predstavil v roli Hawkeyea a od 9. augusta budú v slovenských kinách premietať akčný triler Bourneov odkaz, v ktorom stvárni hlavnú postavu Aarona Crossa.

Filmografia


1995 National Lampoon's Senior Trip - Dags

1996 Paper Dragons - Uncredited

2001 Fish in a Barrel - Remy

2002 Dahmer - Jeffrey Dahmer

2002 Monkey Love - Dil

2003 S.W.A.T. - Brian Gamble

2004 The Heart Is Deceitful Above All Things - Emerson

2005 A Little Trip to Heaven - Fred

2005 North Country - Bobby Sharp

2005 12 and Holding - Gus Maitland

2005 Neo Ned - Ned

2005 Lords of Dogtown - Jay Adams Manager

2006 Love Comes to the Executioner - Chick Prigusivac

2007 The Assassination of Jesse - James

2007 28 Weeks Later - Sergeant Doyle

2007 The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - Saul

2009 Ingenious - Sam

2009 The Hurt Locker - Sergeant First Class William James

2009 The Town - Jem Coughlin

2011 Thor - Clint Barton/Hawkeye

2011 Mission: Impossible – Ghost Protocol - William Brandt

2012 Avengers - Clint Barton/Hawkeye

2012 The Bourne Legacy - Aaron Cross/Kenneth Gidson

2012 Low Life - Orlando the Magician

2013 Hansel and Gretel: Witch Hunters - Hansel