Presunúť na hlavný obsah

Adam Sandler

herec, komik, spevák, filmový producent
Adam Sandler

Adam Sandler

herec, komik, spevák, filmový producent
Miesto narodenia:
New York, USA
Partner/ka:
Jacqueline Samantha Titone
Vek:
53
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
herec, komik, spevák, filmový producent

Kariéra

Keď mal Adam 17 rokov, rozhodol sa, že sa pokúsi stať stand-up komikom. Začínal v bostonskom klube. Zistil, že je prirodzený komik. Rozvíjal svoj talent vystupovaním v rôznych kluboch, zatiaľ čo študoval na univerzite v New Yorku.

Už počas prvého ročníka na vysokej škole neváhal vziať rolu v "Show Billa Cosbyho" (1984), kde hral rodinného priateľa rodiny, Huxtablea Smittiho

Pri práci na jednom večierku v Los Angeles ho objavil Dennis Miller, ktorý ho odporučil na obsadenie role v "Saturday Night Live" (1975). Potom začal hrať vo filmoch ako:

Airheads (1994), Happy Gilmore (1996), Billy Madison (1995), Big Daddy (1999 / I), Náhodný milionár (2002) po boku Winona Ryder, Eight Crazy Nights (2002), v animovanom filme o židovskom festivale Chanuka a tiež Punch-Drunk Love (2002).

Adam Sandler produkuje aj mnoho vlastných filmov a zložil piesne na niekoľko z nich, vrátane Piesne pre nevestu (1998).

Filmografia

2017: Yeh Din Ka Kissa

2016: The Do Over

2015: Hotel Transylvánia 2

2015: Pixels

2015: The Ridiculous 6

2014: Blended

2014: Men, Women & Children

2014: The Cobbler

2014: Top Five

2013: Brooklyn Nine-Nine (TV seriál)

2013: Dospeláci 2

2012: Hotel Transylvánia

2012: Môj otec je šialenec

2011: Moje bláznivé dvojča

2011: Skús ma rozosmiať

2011: Zoošetrovateľ

2010: Dospeláci

2009: Funny People

2008: Dajte si pozor na Zohana

2008: Príbehy na dobrú noc

2007: Keď si Chuck bral Larryho

2007: Sila priateľstva

2006: Klik - život na diaľkové ovládanie

2005: Deuce Bigalow: Európsky gigolo

2005: Za mrežami

2004: Španglicky ľahko a rýchlo

2004: 50x a stále po prvý raz

2003: Blossoms & Blood

2003: Couch (TV film)

2003: Kurz sebaovládania

2003: Saturday Night Live - Halloween

2002: Day with the Meatball, A

2002: Opití láskou

2002: Osem bláznivých nocí

2002: Pán Deeds - Náhodný milionár

2002: Sexi kosť

2001: Zviera

2000: Malý Nicky - Satan Junior

1999: Veľký tato

1998: Dirty Work

1998: Pieseň pre nevestu

1998: Roznášač vody

1996: Rivali

1996: Strelení

1995: Billy Madison

1994: Blázni a poloblázni

1994: Rockeri

1993: Šišaté hlavy v New Yorku

1992: Shakes the Clown

1989: Going Overboard