Presunúť na hlavný obsah

Elena Podzámska

Herečka

Elena Podzámska

Herečka
Miesto narodenia:
Bratislava
Partner/ka:
Matej Chren
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
48
Výška:
174 cm
Znamenie:
kozorožec
Povolanie:
Herečka

Filmografia



1983: Sojky v hlave

1985: Obyčajný deň

1992: Eros a Psyché

1993: Prvá noc pri mŕtvej

1996: Jozef Mak

2008: Mesto tieňov (epizóda 1x06 "Úmyslné nehody"

2008-súčasnosť: Panelák

2008-súčasnosť: Ordinácia v ružovej záhrade

2009: Ako som prežil

2009: Odsúdené

2011: Nesmrteľní

Detstvo a štúdium



Elena už ako jedenásťročná účinkovala vo filme Sojky v hlave. Začala navštevovať detský divadelný súbor Ludus. Tu strávila celé detstvo a pubertu.
Po absolvovaní gymnázia šla študovať medicínu, no už po mesiaci zistila, že to nie je nič pre ňu a o rok skúšala šťastie v odbore herectvo na VŠMU v Bratislave, ktoré úspešne absolvovala.

Kariéra


Hosťovala v Slovenskom národnom divadle a v Divadle Andreja Bagara v Nitre, kde istý čas i pôsobila. Po svadbe s americkým hudobníkom Shawnom zanechala herectvo a odsťahovala sa s manželom do Ameriky, neskôr do belgických Antverp.
Po rozvode sa vrátila späť na Slovensko, kde sa jej meno dlho spájalo výlučne s dabingom, jej tvár však zviditeľnil až seriálový boom.

Súkromie


Neslávne sa preslávila svojím vzťahom s Matejom Chrenom. Verejnosť ju obvinila z rozbitia, dovtedy na pohľad nielen tanečného, ale aj partnerského páru, Mateja Chrena a Mirky Kosorínovej. Navyše Elena mala dovtedy sama vážny vzťah s kameramanom Máriom Ondrišom, s ktorým sa kvôli Chrenovi rozišla.
Ohrdnuté polovičky zvládli rozchod bez vyrábania škandálov, no zamilovaný párik Podzámska - Chren im tento úder pod pás veľmi neuľahčil, keďže si hneď po odhalení ich vzťahu začali veľmi okato prejavovať svoju náklonnosť. Dodnes sa svojim vzťahom verejne prezentujú a často ich vídať ruka v ruke na rôznych spoločenských podujatiach.