Presunúť na hlavný obsah

Zdena Studenková

herečka

Zdena Studenková

herečka
Partner/ka:
Braňo Kostka
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
66
Znamenie:
býk
Povolanie:
herečka

Filmografia



1992 - Všetko čo mám rád (ako Magda)

1990 - Súkromné životy (ako Iveta)

1990 - Šípová Ruženka (ako víla)

1987 - Južná pošta (ako Godová)

1986 - Kohút nezaspieva (ako Marika)

1985 - Kára plná bolesti (ako Mara)

1984 - O sláve a tráve (ako Alena)

1983 - Anděl s ďáblem v těle

1982 - S tebou mě baví svět

1978 - Panna a netvor

Kariéra



Vyštudovala odbor fotografia na Strednej umeleckopriemyselnej škole v Bratislave (1972) a herectvo na VŠMU (1977). V rokoch 1977 - 1978 bola členka činohry Novej scény, od roku 1978 činohry SND. Hrala v mnohých filmoch, televíznych inscenáciách a seriáloch.
V roku 1995 jej vyšiel hudobný album Dotyky noci. Hrala aj v muzikáloch na Novej scéne, v Košiciach, v Nitre aj v Prahe. Zahrala si v Činohre SND v inscenáciách Chrobák v hlave, Ideálny manžel a Dom nad oceánom, v Štúdiu L+S v Barmankách a Čo zostalo z lásky, na Novej scéne v muzikáli Donaha! V súčasnosti ju na televízných obrazovkách môžeme vídať nielen v Ordinácii v Ružovej záhrade, ale aj v dennom seriáli TV JOJ ako Imrovu svokru, ktorá nikdy nepohrdne koňačikom.

Súkromie



Žije v Bratislave, má dcéru Simonu a jej partnerom je dirigent Branislav Kostka.