Presunúť na hlavný obsah

Blake Lively

Herečka

Blake Lively

Herečka
Miesto narodenia:
Tarzana, Kalifornia, USA
Vek:
32
Výška:
174 cm
Znamenie:
panna
Povolanie:
Herečka

Kariéra

Vyrastala v umeleckej rodine. Každý jej rodinný príslušník sa orientoval vo filmovej sfére. Jej súrodenci sú herci, jej otec je herec a režisér a mama učila herecké kurzy, na ktoré sa malá Blake chodievala pozerať. Jej herecká kariéra preto pre nikoho nebola veľkým prekvapením.

Prvú úlohu dostala už v jedenástich rokoch vo filme svojho otca, ako „zúbková víla“. Ozajstnú veľkú rolu však dostala ako stredoškoláčka vo filme Sesterstvo putovných nohavíc. Lively sa netají tým, že rolu Bridget dostala bez veľkého snaženia a bez riadneho coastingu. Tvorcom sa zdala pre rolu zrejme taká dokonalá, že ju najali okamžite.

Počas stvárňovania role v seriáli Gossip Girl sa začala Blake viac zaujímať o módu. Každá časť tohto seriálu je jedinečnou módnou prehliadkou v uliciach Manhattanu. Presťahovala sa do New Yorku a okamžite sa do neho zamilovala. Jej nadšenie pre módu podnecovali i úžasné outfity stylistu Erica Damana, Lively teda zapracovala na svojom štýle a takmer okamžite si získala pozornosť módnych redaktorov a návrhárov.

Na Met Gala prišla v modrej róbe Versace, ktorou porušovala hlavné módne pravidlo: buď výstrih, alebo nohy. Ukázala totiž oboje a vôbec to nebolo na škodu. „Módna biblia“ odvtedy sleduje každý jej krok a v ich rubrike najlepšie oblečených celebrít sa Blake objavuje so železnou pravidelnosťou. Stala sa dokonca miláčikom šéfredaktorky Vogue Anny Wintour, ktorá pre ňu bola zlatou vstupenkou do módneho sveta. Na titulke Vogue sa objavila už trikrát.

Filmografia

2016: All I See Is You

2016: Café Society

2016: The Shallows

2015: Navždy mladá

2012: Divosi

2012: Gucci Première

2011: Green Lantern

2011: Hick

2010: Mesto

2009: Súkromné životy Pippi Lee

2008: New York, milujem ťa

2008: Sisterhood of the Traveling Pants 2, The

2007: Elvis and Anabelle

2007: Gossip Girl (TV seriál)

2006: Neprijatý? Fpoho!

2006: Simon Says

2006: 30 Rock (TV seriál)

2005: Sesterstvo putovných nohavíc

1998: Sandman