Presunúť na hlavný obsah

Jessica Biel

Herečka, modelka

Jessica Biel

Herečka, modelka
Miesto narodenia:
Ely, Minnesota, USA
Partner/ka:
Justin Timberlake
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
37
Výška:
173 cm
Znamenie:
ryby
Povolanie:
Herečka, modelka

Život a kariéra

Celým menom Jessica Claire Biel sa narodila do rodiny duchovnej liečiteľky Kimberly a podnikateľa Jonathana Biel. Má mladšieho brata Justina. Počas detstva sa často sťahovali po celej USA.

Preslávila rola Mary Camdenovej v seriály V siedmom nebi. Tá jej otvorila dvere k filmovým rolám. Medzi najznámejšie patrí účinkovanie vo filmoch Letné vzplanutie, Texaský masaker motorovou pílou, Blade: Trinity, Iluzionista, Keď si Chuck bral Larryho či Na sv. Valentína.

Vo svojom voľnom čase rada fotografuje a zbiera staré okuliare. Zaujíma sa o balet, jogu, rekreačný beh. Angažuje sa v iniciatívach Best Friends Animal Sanctuary a PETA za práva zvierat.

Filmografia

2017: Shock and Awe

2016: Spark

2016: A Kind of Murder

2016: Fucking Engaged

2016: Spark

2016: The Devil and the Deep Blue Sea

2015: Accidental Love

2015: Bleeding Heart

2013: Truth About Emanuel, The

2012: Hitchcock

2012: Chlap na roztrhanie

2012: Movie: The Movie

2012: Tajomný muž

2012: Total Recall

2011: New Girl (TV seriál)

2011: Silvestrovská noc

2010: A-Team

2010: Valentín

2009: Planéta 51

2009: Powder Blue

2008: Hole in the Paper Sky

2008: Lekcie neslušného správania

2007: Keď si Chuck bral Larryho

2007: Next

2006: Iluzionista

2006: Krajina zatratených

2005: Elizabethtown

2005: London

2005: Prísne tajná misia

2004: Blade: Trinity

2004: Mobil

2003: Texaský masaker motorovou pílou

2002: Pravidlá vášne

2001: Letné vzplanutie

1999: Griffinovci (TV seriál)

1998: Na Vianoce budem doma

1997: Ulee's Gold

1996: V siedmom nebi (TV seriál)

1994: It's a Digital World