Presunúť na hlavný obsah

Reese Witherspoon

Herečka, filmová producentka
Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Herečka, filmová producentka
Miesto narodenia:
New Orleans, Louisiana, USA
Partner/ka:
Jim Toth
Vek:
43
Výška:
156 cm
Znamenie:
baran
Povolanie:
Herečka, filmová producentka

Kariéra

V siedmich rokoch sa dostala do reklamy na jedno nashvillské kvetinárstvo. U rodičov mala veľkú podporu v herectve, ktorá ju doviedla k vystupovaniu v Ten-State Talent Fair. Tu sa umiestnila na prvom mieste.

Vyštudovala strednú školu Harding Academy. Rok študovala na Leland Stanford Junior University anglickú literatúru. Neskôr sa začala venovať herectvu. Jej prvá veľká rola bola vo filme V mesačnom svite. Postupne obsadzovala lepšie role. Uspela vo filme Pravá blondínka. V roku 2005 získala Oscara za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe vo filme Walk the Line. Medzi jej ďalšie známe filmy patrí napríklad Unesený, Penelope a Voda pre slonov, Toto je vojna!, Divočina.

Súkromie

Jej prvý manžel bol herec Ryan Phillippe. Má s ním dcéru Avu Elizabeth a syna Deacona Reese. V roku 2011 sa druhýkrát vydala za Jima Totha. Ukázalo sa, že v roku 2007 bola najlepšie platenou herečkou v Hollywoode. V roku 2010 dostala svoju hviezdu, ktorú môžeme vidieť na Hollywoodskom chodníku slávy.

Filmografia

1991: The Man in the Moon

1993: Medveď Jack

1996: Strach

1998: Pleasantville

1999: Veľmi nebezpečné známosti

1999: Nebezpečná sieť

1999: Kto z koho

2000: Americké psycho

2000: Malý Nicky - Satan Junior

2001: Pravá blondínka

2001: Trúbka pre Luja

2002: Je dôležité mať Filipa

2002: Dievča na roztrhanie

2003: Pravá blondínka 2

2004: Trh márnosti

2005: Walk the Line

2005: A čo ak je to pravda?

2006: Penelope

2007: Unesený

2008: Vianoce na štvrtú

2010: Ako vieš?

2011: Voda pre slony

2012: To bude boj!

2012: Mud

2013: Diablov uzol

2014: Divočina

2014: The Good Lie

2014: Inherent Vice

2015: Divoká dvojka