Presunúť na hlavný obsah

Johny Knoxville

Herec, scénárista, producent
Johnny Knoxville

Johny Knoxville

Herec, scénárista, producent
Miesto narodenia:
Knoxville, Tennessee, USA
Partner/ka:
Naomi Nelson
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
48
Výška:
185 cm
Znamenie:
ryby
Povolanie:
Herec, scénárista, producent
Osobný web:
www.johnny-knoxville.us

Filmografia



Desert Blues (1995)

Divoké kočky (2000)

Život bez Dicka (2001)

The Steve-O Video (2001)

Jackass The Movie (2002)

Veľké problémy (2002)

Divoká krv (2002)

Muži v čiernom II (2003)

Kráčajúca skala (2004)

Chlípnosť nadovšetko (2004)

Legendy z Dogtownu (2005)

Majstri Hazardu (2005)

Daltry Calhoun (2005)

Bláznivá olympiáda (2005)

Jackass: Number Two (2006)

Jackass 2.5 (2007)

Jackass 3D (2010)

Jackass 3.5 (2011)

Kariéra



V roku 1989 skončil vysokú školu v meste Knoxville a presťahoval sa do Kalifornie, kde sa snažil preraziť ako herec v reklamách, čo však nestačilo a začal písať články do rôznych časopisov. Študoval tiež na americkej akadémii múzických umení, kde poberal štipendium, no v priebehu dvoch týždňov bol vylúčený. Dostal nápad testovať sebaobranné vybavenie, kde ho objavil Jeff Tremaine, ktorý ho posunul do širšieho povedomia verejnosti.

Osobný život


Od roku 1995 bol ženatý s Malenie Lynn Cates, s ktorou majú dcéru Madison Clapp. Od júla roku 2006 však žili oddelene a v roku 2009 sa rozviedli.

6. 9. 2010 sa druhýkrát oženil, tentoraz si vzal Naomi Nelson. Spolu majú syna menom Rocko a dcéru Arlo.