Presunúť na hlavný obsah

Liv Tyler

herečka
Liv Tyler

Liv Tyler

herečka
Miesto narodenia:
Portland, USA
Vek:
42
Výška:
168 cm
Znamenie:
rak
Povolanie:
herečka

Kariéra



Liv Tylerová, pôvodne Liv Rundgrenová, je americká filmová herečka, modelka a dcéra Stevena Tylera, lídra skupiny Aerosmith, a bývalej modelky Bebe Buell. Preslávila sa rolami vo filmoch Armageddon, Pán prsteňov, ale aj na základe svojho príťažlivého vzhľadu. V r. 1997 ju americký časopis People umiestnil medzi „Päťdesiatku najkrajších ľudí na svete“. V roku 2000 bola zvolená za „Šiestu najsexi ženskú filmovú hviezdu“ austrálskym magazínom Australian Empire Magazine. Významnou spravodajskou stránkou TheAge.com bola zase zaradená na 2. miesto rebríčka „Top 100: Najprirodzenejších krások všetkých čias“, pričom ju predbehla iba herečka Audrey Hepburn.

Filmografia



1994 - Tichý pád (Silent Fall)

1994 - Aerosmith: Big Ones You Can Look at (video Crazy)

1995 - Heavy

1995 - Na plné pecky (Empire Records)

1996 - To je náš hit! (That Thing You Do!)

1996 - Zvodná krása (Stealing Beauty)

1997 - Rande (Inventing the Abbotts)

1998 - Armageddon

1999 - Vitajte v Holly Springs (Cookies Fortune)

1999 - Onegin

2000 - Dr. T a jeho ženy (Dr. T & the Women)

2001 - Začalo sa to jednej horúcej noci (One Night at McCools)

2001 - Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)

2002 - Pán Prsteňov: Dve veže (The Lord of the Rings: The Two Towers)

2003 - Pán Prsteňov: Návrat kráľa (The Lord of the Rings: The Return of the King)

2004 - Otec na plný úväzok (Jersey Girl)

2005 - Lonesome Jim

2006 - Coin Locker Babies

2006 - August Rush