Presunúť na hlavný obsah

Julia Roberts

Herečka

Julia Roberts

Herečka
Miesto narodenia:
Atlanta, Georgia, USA
Partner/ka:
Daniel Moder
Vek:
51
Výška:
175 cm
Znamenie:
škorpión
Povolanie:
Herečka

Kariéra



Po dokončení strednej školy v Smyrne (dnes súčasť Atlanty) sa rozhodla, že v roku 1985 odíde za svojimi súrodencami do New Yorku, kde potom spoločne so sestrou Lisou navštevovala súkromné herecké kurzy.
Onedlho podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou, ktorá jej vtedy zabezpečila aspoň skromnú existenciu. Avšak začiatky tu boli veľmi ťažké. Svoju úplne prvú epizódnu roličku stvárnila v snímke Firehouse.
Vďaka svojmu bratovi, ktorý bol v tej dobe už známou hollywoodskou hereckou hviezdou, neskôr získala svoju prvú väčšiu rolu vo filme Červené ako krv (tu prvýkrát a naposledy hrala súrodenca spoločne so svojím bratom Ericom), ktorý však nebol veľmi úspešný, ale vďaka nemu sa dostala prvýkrát do Hollywoodu.
V roku 1988 si zahrala v snímke Satisfaction, kde stvárnila postavu rockovej basgitaristky (pred natáčaním filmu sa na basgitaru učila hrať intenzívne celkom asi 4 týždne).

Filmografia


2014 Normal Heart, The (TV film)

2013 August: Osage County

2012 Snehulienka

2011 Moja krásna učiteľka

2010 Jedz, modli sa, miluj

2010 Valentín

2009 Dvojitá hra

2008 Fireflies in the Garden

2007 Súkromná vojna pána Wilsona

2006 Mravčia polepšovňa

2006 Šarlotina pavučinka

2004 Dannyho dvanástka (Oceans Twelve)

2004 Na dotyk (Closer)

2003 Úsmev Mony Lisy (Mona Lisa Smile)

2002 Milujte svojho zabijaka (Confessions of a Dangerous Mind)

2002 Hollywood, Hollywood (Full Frontal)

2002 Grand Champion

2001 Dannyho jedenástka (Oceans Eleven)

2001 Zlatíčka pre každého (Americas Sweethearts)

2001 Mexičan (The Mexican)

2000 Erin Brockovich

1999.Nevesta na úteku (Runaway Bride)

1999 Notting Hill

1998 Druhá alebo prvá (Stepmom)

1997 Spiknutie (Conspiracy Theory)

1997 Svadba môjho najlepšieho priateľa (My Best Friends Wedding)

1996 Všetci hovoria: milujem ťa (Everyone Says I Love You)

1996 Michael Collins

1996 Mary Reilly

1995 Sila lásky (Something to Talk About)

1994 Pret-a-Porter

1994 Milujem problémy (I Love Trouble)

1993 Prípad Pelikán (The Pelican Brief)

1991 Hook

1991 Zomrieť mladý (Dying Young)

1991 Noci s nepriateľom (Sleeping with the Enemy)

1990 Hráči so smrťou (Flatliners)

1990 Pretty Woman

1989 Oceľové magnólie (Steel Magnolias)

1989 Červená ako krv (Blood Red)

1988 Mystic Pizza

1988 Baja Oklahoma - TV

1988 Satisfakcia (Satisfaction)

1987 Firehouse