Presunúť na hlavný obsah

Teri Hatcher

herečka, modelka
Teri Hatcher

Teri Hatcher

herečka, modelka
Miesto narodenia:
Palo Alto, Kalifornia,USA
Vek:
55
Výška:
168 cm
Váha:
52 kg
Znamenie:
strelec
Povolanie:
herečka, modelka

Kariéra



Teri Lynn Hatcher sa narodila v Californii, USA, ako jediné dieťa rodičov Owen a Esther Hatcher. Jej otec je nukleárny fyzik a matka počítačová programátorka. Na Fremontskej strednej škole bola kapitánkou tanečného týmu roztlieskavačiek, stala sa členkou profesionálnej skupiny roztlieskavačiek amerického futbalu Gold Rush.
V priebehu štúdia herectva na Americkom divadelnom konzervatóriu v San Franciscu navštevovala na vysokej škole v Kalifornii kurz matematiky a inžinierstva. Dostala úlohu spievajúcej a tancujúcej morskej víly v televíznom seriály The love boat.
Potom si zahrala aj ako Penny Parker v seriále Macgyver. Keď tento seriál skončil, dostala rolu Lois v seriály Superman. O tejto úlohe povedala, že ju vzala aj preto, lebo nechcela zostať pri stvárňovaní pekných, ale nie príliš inteligentných postáv, akou bola Penny. Zahrala si aj v „bondovke“ Zajtrajšok nikdy neumiera.
Nejaký čas zostala v ústraní predtým, než dostala rolu v populárnom seriály Zúfalé Manželky. Práve tento seriál vyniesol Teri Hatcher na zoznam „áčkových“ hercov. Jej stvárnenie rozvedenej matky, Susan Mayer, dokázalo, že v Amerike bola postava Susan často zmieňovná ako najobľúbenejšia zúfalá manželka.
Teri Hatcher vyhrala Zlatý Glóbus za najlepšiu herečku tohoto seriálu, ďalej cenu SAG (Screen Actors Guild), opäť za najlepšiu herečku seriálu a to dokonca ešte predtým, ako prvá séria vôbec skončila.
Jej prvým manželom sa v roku 1988 stal Marcus Leithold, s ktorým sa rozviedla o rok neskôr. V máji 1994 si vzala herca Jona Tenneya, s ktorým sa v marci 2003 rozviedla. 10. decembra 1997 sa jej narodila dcéra Emerson Rose Tenney.
Teri bola v roku 2005 menovaná jednou z 50. najkrásnejších ľudí časopisom People. Tiež bola menovaná jednou zo 100 najsexi žien sveta v rokoch 2005 a 2006.

Filmografia



2009 Koralína a svet za tajnými dverami

2007 Resurrecting the Champ

2004 Zúfalé manželky (TV seriál)

2003 Dotyk osudu

2003 Dva a pol chlapa (TV seriál)

2003 Momentum (TV film)

2003 Two Girls From Lemoore

2001 Na hranici zúfalstva (TV film)

2001 Say Uncle (TV film)

2001 Smallville (TV seriál)

2001 Spy Kids

2000 Running Mates (TV film)

1999 Fever

1998 Since Youve Been Gone (TV film)

1998 Spievajúce divy (koncert)

1997 Zajtrajšok nikdy nezomiera

1996 Dead Girl

1996 Drsný a drsnejší

1996 Nebeskí väzni

1993 All Tied Up

1993 Brain Smasher... A Love Story (video film)

1993 Cool Surface, The

1993 Lois & Clark: The New Adventures of Superman (TV film)

1993 Superman (TV seriál)

1992 Straight Talk

1991 Brotherhood, The (TV film)

1991 Mŕtva vo vode (TV film)

1991 Mydlová opera

1991 Sunday Dinner (TV seriál)

1989 Príbehy zo záhrobia (TV seriál)

1989 Tango a Cash

1989 Veľkofilm

1987 Karens Song (TV seriál)

1985 MacGyver (TV seriál)

1982 Capitol (TV seriál)

1977 Love Boat, The (TV seriál)