Vanessa Paradis

*22.12.1972
  • Saint-Maur-des-Fossés , Val-de-Marne , Francúzsko Miesto narodenia:
  • rozvedená Rodinný stav:
  • 45 Vek:
  • kozorožec Znamenie:
  • speváčka, herečka, modelka Povolanie:
Doplň Oprav a Vyhraj!
Vanessa Paradis

Kariéra



Vanessa Paradis začala kariéru v šoubiznise už vo svojich necelých ôsmich rokoch, keď účinkovala v TV show LÉcole des fans, kam si známy moderátor pozýval detských hostí, aby zaspievali pesničku.
Skutočne sa ale ako speváčka preslávila vo svojich 14 rokoch (v roku 1987), s celosvetovým hitom Joe le taxi. Jej hudobná kariéra pokračuje niekoľkými albumami dodnes.


Jej filmová kariéra odštartovala v roku 1989 filmom NOCE Blanc (Sobáš BEZ DOMOVA). Za rolu v tomto filme získala v roku 1990 prestížnu cenu César - pre najsľubnejšiu mladú herečku.
Jej filmová kariéra potom pokračovala hlavnou úlohou vo filme ELISA (1995), kde si zahrala po boku slávneho Gérarda Depardieu.
Nasledovalo niekoľko ďalších viac či menej významných rolí, z ktorých asi doteraz najvýznamnejšou je hlavná úloha v pomerne kvalitnom a úspešnom filme DIEVČA NA MOSTE (1999).
Určitým prelomom v hereckej tvorbe je úloha v celkovo veľmi dobre hodnotenej romantickej komédii (K)Lamač sŕdc (2010). Tu nehrá zvodnú lolitku či mladú rebelku, ale už dospelú a zrelú ženu, ktorá odoláva zvodom charizmatického Romaina Durisa.
Stále atraktívny vzhľad dopĺňa šarm a charizmu, ktoré sú prísľubom pre ďalšie role.

Filmografia



2011 Café de flore

2011 Dubaï flamingos

2011 Un monstre à Paris

2010 (K)Lamač sŕdc

2007 Clef, La

2006 Soldat Rose, Le (TV film)

2005 Čarovný kolotoč

2004 Atomik Circus - Le retour de James Bataille

2004 Môj anjel

1999 Dievča na moste

1998 Plaisir (et ses petits tracas), Le

1998 Une chance sur deux

1997 Láska kúzelníkov

1995 Élisa

1989 Noce blanche

Diskografia



2007 Divinidylle

2000 Bliss

1992 Vanessa Paradis

1990 Variations sur le même taime

1988 M&J






Súvisiace články