Jennifer Garner

*17.04.1972
  • Houston, USA Miesto narodenia:
  • 46 Vek:
  • baran Znamenie:
  • herečka Povolanie:
Doplň Oprav a Vyhraj!
jennifer, garner, herecka

Kariéra a súkromie

Jennifer začala so svetom umenia koketovať už v mladosti, kedy sa venovala baletu, a to celých deväť rokov. S odstupom času si ale uvedomila, že to bola skôr láska k doskám, ktoré znamenajú svet, ako talent, čo ju k tancu priviedla. Aj napriek tomu sa rozhodla pre štúdium na univerzite a nie pre dráhu umelkyne. Jej odborom sa, snáď v mene rodinnej tradície, stala chémia. Ale rýchlo pochopila, že viac ako periodická tabuľka prvkov ju stále priťahuje herectvo a prestúpila na školu dramatických umení.

Po úspešnom dokončení štúdií sa presťahovala do New Yorku, kde si našla prácu hostesky, aby mala čas na obiehanie rôznych konkurzov. Najskôr sa začala objavovať v niekoľkých menších televíznych a filmových rolách (napríklad vo Felicity, kde spoznala svojho exmanžela Scotta Foleyho) či už v komédii Hele vole, kde mám káru, alebo vo vojnovom filme Pearl Harbor.

Spomínané projekty získali veľmi slušný ohlas, ale Jennifer v nich získala len vedľajšie role, na svoju veľkú príležitosť stále čakala. Nakoniec sa ňou stal známy seriál Alias. Snáď práve vďaka tomu, že bol akčného rázu, získala Jennifer rolu Elektry v komiksovom Daredevilovi po boku Bena Afflecka. Okrem svojej atletickej postavy využila v úlohe ženy túžiacej po pomste tiež svoj koníček - bojové umenie.

Daredevil priniesol Jennifer dve príležitosti - súkromnú a profesionálnu. Profesionálnu vďaka tomu, že sa natočilo voľné pokračovanie Daredevil s názvom Elektra, v ktorej si zahrala hlavnú úlohu a súkromnú preto, že sa Ben Affleck stal neskôr jej manželom. Narodili sa im tri deti - Violet, Seraphina a Samuel. Ich manželstvo sa však po 10 rokoch rozpadlo.

Filmografia

2016 Deň matiek
2016 Deväť životov pána Fúzika
2016 The Tribes of Palos Verdes
2016 Zázraky z neba
2015 Danny Collins
2014 Alexander a jeho naozaj veľmi zlý deň
2014 Men, Women & Children
2014 Veľký draft
2013 Klub poslednej nádeje
2012 Neobyčajný život Timothyho Greena
2011 Arthur: Arthur: Ťažký život milionára
2011 Butter
2001 Poem is..., A (TV seriál)
2010 Valentín
2009 Invention of Lying, The
2009 Všetky moje ex
2007 Juno
2007 Kráľovstvo
2006 Dvojitý život
2006 Šarlotina pavučinka
2005 Elektra
2004 Dnes 13, zajtra 30
2003 Daredevil
2002 Chyť ma, ak to dokážeš
2001 Alias (TV seriál)
2001 Pearl Harbor
2001 Rennies Landing
2000 Kámo, kde mám fáro?
1999 Následky otrasu: Zemetrasenie v New Yorku (TV film)
1999 Time of Your Life (TV seriál)
1998 Significant Others (TV seriál)
1998 1999
1997 Deconstructing Harry
1997 In Harms Way
1997 Mr. Magoo
1997 Player, The (TV film)
1997 Rose Hill (TV film)
1997 Washington Square
1996 Dead Mans Walk (TV seriál)
1996 Harvest of Fire
1995 Zoja (TV film)

Súvisiace články