Presunúť na hlavný obsah

Paľo Habera

spevák, hudobník

Paľo Habera

spevák, hudobník
Miesto narodenia:
Brezno
Partner/ka:
Daniela Peštová
Vek:
57
Znamenie:
baran
Povolanie:
spevák, hudobník

Štúdium a hudobné začiatky

Študoval ekonómiu, ale profesionálne sa venuje hudbe. Pred nástupom na základnú vojenskú službu pôsobil v kapele Tristo hrmených – 300 HR.

Kariéra a pôsobenie

V osemdesiatych rokoch hral s rôznymi kapelami. Do podvedomia poslucháčov sa dostal predovšetkým vďaka slovenskej kapele Team. Nepatril síce k zakladateľom Teamu, ale čoskoro sa stal ako spevák najvýznamnejšou osobnosťou tejto kapely. Haberovým dvorným textárom je Daniel Hevier.

Istý čas žil v USA. Bol členom poroty súťaže Slovensko hľadá SuperStar a súťaži Česko Slovenská Superstar. Je známy predovšetkým ako spevák, uplatňuje sa však aj ako skladateľ.
Zložil napríklad hudbu k hitu Karla Gotta „Když muž se ženou snídá“. Z jeho dielne sú aj skladby „Kým vieš snívať“ a „Príbeh nekončí“, hymny súťaží Slovensko hľadá SuperStar a Česko Slovenská Superstar.
V roku 1991 vyhral Zlatého slávika. V roku 1993 hral hlavnú postavu vo filme Fontána pre Zuzanu 2.

Súkromie

V súčasnej dobe žije s modelkou Danielou Peštovou, s ktorou vychováva tri deti. Danielinho syna z predchádzajúceho vzťahu Yanicka (nar. 1997) a dve spoločné deti, dcérku Ellu Joy Annu (nar. 2003), ktorá sa narodila v New Yorku a syna Paula Henryho (nar. 2009), ktorý sa narodil v Prahe.

Diskografia

1988 - TEAM 1 - Opus

1989 - TEAM 2 - Prichytený pri živote - Opus

1990 - TEAM 3 - Opusv& Tommü Records

1991 - TEAM 4 - Tommü Records

1993 - TEAM 5 - Tommü Records

1996 - TEAM 6 - Voľná zóna - ENA Production

2000 - TEAM 7 - 7edem - Forza

2002 - TEAM 8 - Mám na teba chuť - Universal Music

2003 - TEAM - Live in Praha - Interkoncerts

2004 - TEAM X - Universal Music

2005 - The best of... - Bonton Music

2007 - TEAM 11 - Universal Music

2010 - The best of Pavol Habera