Helena Krajčiová

*19.04.1975
  • Skalica, Slovensko Miesto narodenia:
  • 43 Vek:
  • baran Znamenie:
  • herečka, speváčka Povolanie:
Doplň Oprav a Vyhraj!
Helena Krajčiová

Štúdium

Najprv vyštudovala konzervatórium. Hneď po jeho ukončení šla študovať na VŠMU v Bratislave, odbor herectvo, ktoré aj úspešne ukončila.

Kariéra

Už počas štúdia sa aktívne zapájala do rôznych divadelných scén. Pomerne často nacvičovala rozličné divadelné postavy. Po ukončení štúdia sa stala členkou SND, kde hrá rôzne postavy. Účinkuje v Slovenskom národnom divadle, na Novej scéne, v Štúdiu L+S a hosťuje v Ha Divadle v Brne. Na Novej scéne si zahrala hlavnú postavu v muzikáli Hello, Dolly!.

Spolupracovala s Petrom Lipom a vystupuje tiež so skupinou Fragile. V poslednej dobe je veľmi často obsadzovaná do rôznych televíznych a komédiálnych seriálov. Zahrala si v sitcome Áno miláčik a taktiež v niektorých častiach televízneho seriálu Ordinácia v ružovej záhrade, vysielaných na TV Markíza.

Zahrala si vo filme Pokoj v duši (2008). Stvárňuje v ňom manželku Máriu hlavného hrdinu Tóna, ktorá sa nevie dočkať návratu svojho manžela. Súčasne je jedinou ženskou postavou v celom filme.

Účinkovala v televíznom seriáli Panelák a v seriáli Profesionáli. Zároveň účinkuje v seriáli Zita na krku.

Ocenenia

2004: Talent roka

2010: Slnko v sieti (najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe)

2014: OTO v kategórii herečka

Diskografia

2007: Veľkí herci spievajú deťom

2007: Voice Mail - Fragile

2009: Vianoce - Fragile

2010: Next Level - Fragile

2011: Deťom - Fragile

Filmografia

2008: Áno, miláčik!

2008-2012: Ordinácia v ružovej záhrade

2008-2011: Panelák

2008-súčasnosť: Profesionáli

2009: Pokoj v duši

2010: Keby bolo keby (rozprávačka)

2011: Zita na krku

2013-súčasnosť: Búrlivé víno

2016: Červený kapitán

Súvisiace články