Presunúť na hlavný obsah

Zachary Quinto

herec
Zachary Quinto

Zachary Quinto

herec
Miesto narodenia:
Pittsburgh, USA
Vek:
43
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
herec

Kariéra



Quinto sa po prvýkrát objavil v televízii v krátkom seriáli The Others, častejšie sa objavoval ako hosť v niekoľkých úspešných televíznych seriáloch, vrátane CSI, Touched By An Angel, Čarodejnice, Six Feet Under, Lizzie McGuire a L.A. Dragnet.
V roku 2003 hral rolu Adama Kaufmana, počítačového experta v seriáli 24 na Foxe. Quinto sa objavil vo všetkých častiach prvej série.

V roku 2006 hral rolu Sasana, perzsko-amerického povýšeneckého nápadného gaya, najlepšieho priateľa Tori Spelling, z jej reality VH1 sitcomu So NoTORIous.
O rok neskôr sa zúčastnil castingu na NBC Hrdinovia, kde hrá tichého a nenápadného sériového vraha Gabriela Sylar Graya.

Filmografia

2019 High Flying Bird

2018 Hotel Artemis

2017 Who We Are Now

2017 Aardvark

2016 Snowden

2016 Star Trek Beyond

2015 Hitman: Agent 47

2015 I Am Michael

2014 We'll Never Have Paris

2013 Star Trek Into Darkness

2012 Untitled Star Trek Sequel

2011 Čo ty si za číslo?

2011 Girl Walks Into a Bar

2011 Margin Call

2010 Before After

2009 Boutonniere

2009 Hostage: A Love Story

2009 Star Trek

2006 Hrdinovia (TV seriál)

2006 So noTORIous (TV seriál)

2004 Hawaii (TV seriál)

2003 Joan z Arkádie (TV seriál)

2003 Miracles (TV seriál)

2003 Záťah (TV seriál)

2002 Prenasledovaný (TV seriál)

2001 American Town, An (TV film)

2001 Crossing Jordan (TV seriál)

2001 Kamoši (TV seriál)

2001 Lizzie McGuire (TV seriál)

2001 Six Feet Under (TV seriál)

2001 V tajných službách CIA (TV seriál)

2001 24 (TV seriál)

2000 Others, The (TV seriál)

1998 Čarodejnice (TV seriál)

1994 Touched by an Angel (TV seriál)