Presunúť na hlavný obsah

Katie Holmes

herečka

Katie Holmes

herečka
Miesto narodenia:
Toledo, Ohio, USA
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
40
Výška:
175 cm
Znamenie:
strelec
Povolanie:
herečka

Kariéra



Kate Noelle "Katie" Holmes je americká herečka. V tínedžerskom seriáli Dawsonov svet stvárnila postavu Joe Potterovej (hrala v piatich sériách (1998-2003)).

Narodila sa ako piate dieťa (po troch sestrách a bratovi) v rodine advokáta, špecializujúceho sa na rozvodové konania, Martina Josepha a Nancy Kay Holmesa a matky v domácnosti Kathleen A. Stothersovej. Jej súrodenci sú Tamera, Holly Ann, Martin Joseph, Jr., ktorý pracuje ako právnik v Ohiu a učiteľka Nancy Kay .

Na začiatku roku 2005 bol intenzívne medializovaný jej vzťah s hercom Tomom Cruisom, predovšetkým z dôvodu ich šestnásťročného vekového rozdielu. V júni, dva mesiace od prvého stretnutia, sa zasnúbili. Napriek tomu, že bola od detstva rímskokatolíckeho vyznania, krátko po začiatku vzťahu s Cruisom sa pripojila k scientologickej cirkvi. 18. apríla 2006 sa im narodila dcéra Suri, 18. novembra toho istého roku prebehla svadba v Taliansku. Idylické manželstvo však netrvalo dlho, v roku 2012 sa rozviedli.

Filmografia



2011 Jack and Jill

2011 Kennedys, The (TV seriál)

2011 M

2011 Nebojte sa tmy

2011 Son of No One, The

2010 Extra Man, The

2010 Romantics, The

2008 Eli Stone (TV seriál)

2008 Sexi špinavé prachy

2005 Batman začína

2005 Ďakujeme, že fajčíte

2004 Láska na stráženie

2003 Spievajúci detektív

2003 Večera s April

2002 Christmas in Washington (TV film)

2002 Opustená

2002 Telefónna búdka

2000 Skvelí chlapci

2000 Takmer dokonalý zločin

1999 Go

1999 Muppeti z vesmíru

1999 Pomsta

1998 Dawsonov svet (TV seriál)

1998 Hercules (TV seriál)

1998 Podozrivé správanie

1997 Ľadová búrka