Presunúť na hlavný obsah

Céline Dion

speváčka, herečka
Céline Dion

Céline Dion

speváčka, herečka
Miesto narodenia:
Charlemagne, Kanada
Vek:
51
Výška:
171 cm
Znamenie:
baran
Povolanie:
speváčka, herečka
Osobný web:
https://celinedion.com

Kariéra



Už v dvanástich rokoch zložila s matkou svoju prvú veľmi úspešnú pieseň, ktorá zmenila jej život, pretože sa táto pieseň zapáčila mužovi menom René Anglil. Ten sa stal neskôr, až Céline vyrástla, aj jej partnerom v súkromnom živote. Do tej doby bol len jej manažér, ktorý pre výdanie jej prvého albumu nechal založiť dokonca aj svoj dom.


V roku 1982 začala prijímať uznanie za svoj prvý album. O rok neskôr dostala vo Francúzsku Zlatú platňu a stala sa tak prvou Kanaďankou, ktorá toto ocenenie získala. Céline získavala čoraz viac slávy, až v roku 1988 vyhrala v Dubline "Eurovision Song Contest", kde tak mohla naživo vystúpiť pred očami viac ako 600 miliónov divákov pri televíznych obrazovkách.


Svoj debut ako herečka absolvovala v televíznom seriáli "Des Fleurs sur la neige" v roku 1991. Lepšie sa pred kamerou mohla spestriť už o dva roky neskôr vo filme "Countdown to Kid s Day", kde si zahrala väčšiu úlohu. Samozrejme sa objavila i seriáloch ako hosť, kde vystupovala pod svojím menom.
Jej filmografia sa týka približne 5 filmov, kde sa objavila ako herečka a ďalších 30 filmov, kde sa objavila ako hosť alebo speváčka. Napríklad v roku 1997 naspievala, k vtedy jednému z najdrahších filmov, "Titanik" (Titanic) pieseň "My Heart Will Go On", ktorá patrí k najznámejším piesňam z jej repertoáru.

Diskografia



1981: La voix du bon Dieu

1981: Céline Dion chante Noël

1982: Tellement j ai d amour...

1983: Les chemins de ma maison

1983: Chants et contes de Noël

1984: Mélanie

1985: Cest pour toi

1987: Incognito

1990: Unison

1991: Dion chante Plamondon

1992: Celine Dion

1993: The Colour of My Love

1995: Deux

1996: Falling into You

1997: Lets Talk About Love

1998: Sil suffisait d aimer

1998: These Are Special Times

2002: A New Day Has Come

2003: One Heart

2003: 1 fille & 4 types

2004: Miracle

2007: D elles

2007: Taking Chances

2008: My Love

2010: Tournee Mondiale: Le Spectacle

2012: Sans Attendre

2013: Loved Me Back To Life