Uma Thurman

*29.04.1970
  • Boston, Massachusetts, USA Miesto narodenia:
  • rozvedená Rodinný stav:
  • 48 Vek:
  • býk Znamenie:
  • Herečka a modelka Povolanie:
Doplň Oprav a Vyhraj!
Uma Thurman

Zaujímavosti

Svoju kariéru začala už v 15-tich ako modelka pre spoločnost Click Models. Už v tomto veku sa jej podarilo dostať na titulku magazínu Vogue. Jej filmová kariéra začala v roku 1988, keď naraz účinkovala až v štyroch filmoch.

Pät najväčších honorárov:
2006 My Super Ex-Girlfriend $14 000 000
2003 Paycheck $12 500 000
2005 The Producers $12 000 000
2005 Prime $12 000 000
2003 Kill Bill Volume 1 $12 000 000

Filmografia

1988 Kiss Daddy Goodnight
1991 Robin Hood
1993 Mad Dog and Glory
1994 Pulp Fiction
1996 Beautiful Girls
1997 Batman & Robin Dr. Pamela Isley/Poison Ivy
1998 Les Misérables
2001 Tape
2003 Paycheck
2003 Kill Bill Volume 1
2004 Kill Bill Volume 2
2006 My Super Ex-Girlfriend
2008 The Accidental Husband
2010 Ceremony
2012 Bel Ami
2012 Playing for Keeps
2013 Movie 43
2013 Nymphomaniac
2015 Burnt
2016 The Brits Are Coming

Ocenenia

2001 Gotham Awards (najlepšia herečka)
2003 Golden Globe Awards (najlepšia herečka)
2004 Saturn Awards (najlepšia herečka)
2004 Empire Awards (najlepšia herečka)
2004 MTV Movie Awards (najlepší herecký výkon)
2005 Italian Online Movie Awards (najlepší herecký súbor)
2014 Bambi Award (najlepšia zahraničná herečka)

Súvisiace články