Vašo Patejdl

*10.10.1954
  • Karlovy Vary Miesto narodenia:
  • 64 Vek:
  • váhy Znamenie:
  • spevák, hudobník Povolanie:
Doplň Oprav a Vyhraj!
vaclav, patejdl, hudobnik

Štúdium


Po SVŠ absolvoval štúdium kompozície na VŠMU v Bratislave.

Diskografia


1986 - Dvaja

1986 - Chlapčenský úsmev

1987 - Lov na city

1989 - Mon amour

1990 - Dlhá cesta

1991 - Labyrint sveta

1997 - Spovedaj ma zo spomienok

1999 - Vašo Patejdl: Antológia

2002 - Spovedaj ma zo spomienok

2004 - Do očí

2005 - Gold

Zaujímavosť


V roku 1968 bol jedným zo zakladateľov skupiny Elán. V roku 1985 z Elánu odišiel a vydal sa na sólovú dráhu.




Ocenenia:

Bratislavská lýra v rokoch 1985 a 1987

1989 Cena novinárov na Bratislavskej lýre za duet s Beátou Dubasovou za pieseň „Muzikantské byty“

Súvisiace články