Presunúť na hlavný obsah

Megan Fox

Herečka

Megan Fox

Herečka
Miesto narodenia:
Oak Ridge, Tennessee, US
Vek:
33
Znamenie:
býk
Povolanie:
Herečka

Štúdium

Dvanásť rokov navštevovala Rímskokatolícku školu. Od piatich rokov sa učila drámu a tanec v komunitnom centre. Patrila aj do speváckeho zboru na Kingston Elementary School.

Kariéra

Jej herecká kariéra začala, keď mala Megan šestnásť rokov. Účinkovala vo filme Holiday in the Sun, kde hrala skazenú Briannu Wallace. Objavila sa aj v niekoľkých seriáloch ako hosťujúca hviezda. V roku 2004 si zahrala vo filme Confessions of a Teenage Drama Queen. Neskôr sa jej podarilo dostať hlavnú úlohu vo filme Transformers, za ktorú bola nominovaná na MTV Movie Award. Mala hrať aj v ďalších dvoch pokračovaniach tohto filmu, ale kvôli nezhodám s režisérom si v treťom pokračovaní nezahrala.

Filmografia

2001 Holiday in the Sun
2003 Bad Boys II
2004 Confessions of a Teenage Drama Queen
2007 Transformers
2008 How to Lose Friends & Alienate People
2009 Transformers: Revenge of the Fallen
2009 Jennifer's Body
2010 Jonah Hex
2011 Passion Play
2012 Friends with Kids
2012 The Dictator
2012 This Is 40
2014 Teenage Mutant Ninja Turtles
2015 Zeroville
2016 Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Ocenenia

2009 Teen Choice Award
2009 Scream Award
2009 Spike Video Game Award
2010 Teen Choice Award
2014 Golden Raspberry Award

Zaujímavosti

Tetovania Megan Fox:
1. Meno jej snúbenca "Brian" na podbrušku
2. Na pravom ramene ma nápis "We will all laugh at gilded butterflies" ("Všetci sa budeme smiať na pozlátených motýloch")
3. Znak yin a yang na jej ľavom vnútornom zápästí
4. Na ľavej strane hrudného koša má vetu "There once was a little girl, who never knew love, until a boy broke her HEART" ("Bolo jedno malé dievčatko, ktoré nikdy nepoznalo lásku, pokým jej chlapec nezlomil srdce").
5. Čínsky znak pre slovo 'sila' na jej krku.
6. Mesiac prekrývajúci päťcípu hviezdu na vnútornej strane nohy, priamo nad pravým členkom.
Jej pravé predlaktie zdobil aj obrázok Marilyn Monroe, no toto tetovanie si Megan necháva postupne odstrániť laserom.