Presunúť na hlavný obsah

Milla Jovovich

herečka, modelka, módna návrhárka, speváčka
Milla Jovovich

Milla Jovovich

herečka, modelka, módna návrhárka, speváčka
Miesto narodenia:
Kyev, Ukrajina
Partner/ka:
Paul W. S. Anderson
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
44
Výška:
174 cm
Znamenie:
strelec
Povolanie:
herečka, modelka, módna návrhárka, speváčka
Osobný web:
www.millaj.com

Detstvo a začiatky

Milla Jovovich je jediné dieťa herečky Galiny Loginovej a srbského lekára Bogdanoviča Jovovichova. Narodila sa v Kyjeve na Ukrajine ako Millitza Natascha Jovovich. Jej otec stále študoval, preto sa presúvali behom jej piatich rokoch medzi Londýnom a Ruskom. V piatich rokoch sa jej rodičia odsťahovali do Ameriky.

Vo svete modelingu a herectva sa začala pohybovať v deviatich rokoch. Ako mladá modelka sa previedla na móle a zahrala si niekoľko malých rolí.

Kariéra

Prvýkrát si zahrala v dráme ,,Spojenie dvoch mesiacov" a ešte viac ju preslávila rola ,,Návrat do modrej lagúny" z roku 1991.

Ako speváčka sa pokúšala presadiť v Londýne. V osemnástich rokoch vydala svoj prvý album ,,The Divine Comedy". Vo filme ,,Piaty Element" z roku 1997, si pod vedením režiséra Lucasa Bessona zahrala dokonalú bytosť. Tento film, v ktorom sa v hlavnej úlohe objavil Bruce Willis, znamenal zlom v jej kariére, ale aj v súkromnom živote. Stala sa z nej hviezda filmového plátna a začala žiť s Lucom Bessonom. Vďaka ich vzťahu si zahrala vo filme Johanka z Arcu.

Vo filme ,,The Million Dollar Hotel" si zahrala po boku Mella Gibsona, o rok neskôr sa objavila vo filme ,,Zoolander". Ďalšiu rolu získala vo filme ,,Resident Evil", a to v role členky elitného komanda.
V roku 2009 sa Milla vydala za spisovateľa a režiséra Paula W. S. Andersona. Narodili sa im dcéry Ever Gabo Anderson a Dashiel Edan Anderson.

Filmografia

2017: Resident Evil: The Final Chapter

2016: Winter Queen, The

2015: Barely Famous (TV seriál)

2015: Savva. Serdce voina

2015: Survivor

2014: Cymbeline

2012: Resident Evil 5: Odveta

2011: Bringing Up Bobby

2011: Faces in the Crowd

2011: Traja mušketieri

2011: Vykrutasy

2010: Dirty Girl

2010: Nevera z lásky

2010: Resident Evil: Afterlife

2009: Dokonalý únik

2009: Štvrtý druh

2008: Palermo Shooting

2007: Resident Evil: Zánik

2007: 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.

2006: Kaliber 45

2006: Ultraviolet

2005: Trailer for a Remake of Gore Vidal's Caligula

2004: Resident Evil: Apokalypsa

2002: Dummy

2002: Dve na jedného

2002: Hra o čas

2002: Resident Evil

2001: Zoolander

2000: Million Dollar Hotel

2000: Vykúpenie

1999: Posol: Príbeh Johanky z Arku

1998: He Got Game

1997: Piaty element

1993: Dazed and Confused

1992: Chaplin

1992: Kuffs

1991: Návrat do Modrej lagúny

1988: Nočný vlak do Káthmandu (TV film)

1988: Two Moon Junction

1987: Ženatý so záväzkami (TV seriál)