Presunúť na hlavný obsah

Donald Trump

americký obchodný magnát, televízna osobnosť a autor
Donald Trump

Donald Trump

americký obchodný magnát, televízna osobnosť a autor
Miesto narodenia:
New York, USA
Partner/ka:
Melania Knaussová
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
74
Výška:
188 cm
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
americký obchodný magnát, televízna osobnosť a autor

Kariéra

Študoval na Kew-Forest School vo Forest Hills, v Queens. V trinástich rokoch ho rodičia poslali na New York Military Academy. Na Wharton School at the University of Pennsylvania dostal bakalársky titul v odbore ekonómia a koncentrácia vo finančníctve. Trump začal svoju kariéru v spoločnosti svojho otca, v Trump Organization. Keď Trump Organization predala Swifton Village, dosiahli zisk 6 miliónov amerických dolárov. V roku 1971 sa presťahoval do Manhattanu, kde videl veľké zisky a verejné uznanie.
Donald Trump bol dvakrát nominovaný na cenu Emmy Award. Zahral si vo filme Sám doma 2 - Stratený v New Yorku a The Nanny, Days of our Lives. Trump spolu s kanálom NBC vlastní aj Miss Universe Organization, ktorá vytvára Miss Universe, Miss USA a Miss Teen USA scény.

Nehnuteľnosti

Trump Tower (New York) - Má hodnotu 318 miliónov dolárov. Je jednou z najcennejších nehnuteľností v New Yorku.

Trump World Tower - Je ocenená na 290 miliónov dolárov.

Trump Building (40 Wall Street) - Pôvodná budova bola postavená v roku 1930. V roku 1996 ju renovoval Donald Trump. Budova je 283 m vysoká a má 72 podlaží. Pôvodne bola pomenovaná ako Bank of Manhattan Trust Building.

Trump International Hotel & Tower (Chicago)

Trump International Hotel & Tower (Las Vegas)

Trump International Hotel & Tower (New York)


Trump Taj Mahal - Pokrová miestnosť kasínovej časti je jedna z najväčších v Atlantic City. Hotelová časť má 1250 izieb.

Trump Plaza

Trump Marina

Trump International Hotel and Tower (Toronto)

The Palm Trump International Hotel and Tower (Dubai)

Trump Ocean Club International Hotel and Tower (Panama City)

Trump Ocean Club Baja Mexico (neďaleko od San Diego)

Bibliografia

1987: The Art of the Deal

1990: Surviving at the Top

1991: The Art of Survival

1997: The Art of the Comeback

2000: The America We Deserve

2004: How to Get Rich

2004: The Way to the Top: The Best Business Advice I Ever Received

2005: The Best Golf Advice I Ever Received

2006: Why We Want You to be Rich: Two Men - One Message (spolu s Robertom Kiyosakim)

2007: Think Big and Kick Ass in Business and Life (spolu s Billom Zankerom)

2007: The Best Real Estate Advice I Ever Received: 100 Top Experts Share Their Strategies

2007: The Way to Success

2008: Trump Never Give Up: How I Turned My Biggest Challenges into Success