Presunúť na hlavný obsah

John Travolta

americký herec
John Travolta

John Travolta

americký herec
Miesto narodenia:
Englewood, New Jersey, USA
Partner/ka:
Kelly Prestonová
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
65
Výška:
188 cm
Váha:
113 kg
Znamenie:
vodnár
Povolanie:
americký herec
Osobný web:
www.travolta.com

Jeho raketový štart hviezdnej kariéry odštartoval film Horúčka sobotňajšej noci v roku 1977. Svojím príťažlivým výzorom a tanečným nadaním sa stal idolom mládeže. Film sa stal kultovou ikonou sedemdesiatych rokov. So svojou rolou bol John nominovaný na Oscara.
V roku 1978 mu bola ponúknutá úloha vo filme Pomáda. Spolu s Oliviou Newton-Johnovou sa stali legendami. Muzikál sa stal jedným z najziskovejších hollywoodskych muzikálov všetkých čias.

Dostal ponuku od Tarantina na natočenie filmu Pulp Fiction. Tento film patril a v súčastnosti patrí medzi najlepšie kultové filmy. Počas svojej kariéry hral väčšinou v akčných a komediálnych filmoch.

Filmografia

2016: American Crime Story (TV seriál)

2016: The Verdict (S01E10)

2016: Manna from Heaven (S01E09)

2016: A Jury in Jail (S01E08)

2016: Conspiracy Theories (S01E07)

2016: Marcia, Marcia, Marcia (S01E06)

2016: Gotti: In the Shadow of My Father

2016: I Am Wrath

2016: In a Valley of Violence

2015: Criminal Activities

2015: Life on the Line

2014: The Forger

2013: Kirstie (TV seriál)

2013: Sezóna zabíjania

2012: Divosi

2010: Bez súcitu

2009: Starí psi

2009: Únos metra 123

2008: Blesk

2007: Divé svine

2007: Hairspray

2006: Zabijaci osamelých sŕdc

2005: Buď cool

2005: Fat Actress (TV seriál)

2004: Kat

2004: Pieseň lásky samotárky

2004: Posádka 49

2003: Saturday Night Live - Halloween

2003: Zelené peklo

2002: Austin Powers v Zlatom úde

2001: Malý svedok

2001: Swordfish: Operácia Hacker

2000: Bojisko Zem

2000: Šťastné čísla

1999: Generálova dcéra

1999: Our Friend, Martin

1998: Farby moci

1998: Tenká červená čiara

1998: Welcome to Hollywood

1998: Žaloba

1997: Mesto šialencov

1997: She's So Lovely

1997: Tvár toho druhého

1997: You're Still Not Fooling Anybody - a.z.

1996: Fenomén

1996: Michael

1996: Operácia Zlomený šíp

1996: Orientation: A Scientology Information Film

1995: Chyťte ho!

1995: White Man's Burden

1994: Pulp Fiction: Historky z podsvetia

1993: Pozri, kto to hovorí 3

1992: Boris and Natasha

1991: Ochranca

1991: Shout

1991: Zlaté okovy

1990: Den gode, den onde og den virk'li sjove (TV seriál) - a.z.

1990: Pozri, kto to hovorí 2

1989: Pozri, kto to hovorí

1989: The Experts

1987: Basements (TV film)

1985: Perfect

1983: Nebeský pár

1983: Staying Alive

1981: Výbuch

1980: Urban Cowboy

1978: Moment by Moment

1978: Pomáda

1977: Horúčka sobotňajšej noci

1976: Boy in the Plastic Bubble, The (TV film)

1976: Carrie

1975: Tenth Level, The (TV film)

1975: The Devil's Rain

1975: Welcome Back, Kotter (TV seriál)