Ryan Reynolds

*23.10.1976
  • Vancouver, Britská Kolumbia, Kanada Miesto narodenia:
  • 42 Vek:
  • 188 cm Výška:
  • škorpión Znamenie:
  • herec Povolanie:
  • www.ryanreynolds.org Osobný web:
Doplň Oprav a Vyhraj!
Ryan Reynolds

Detsvo a štúdium

Jeho otec Jim je poloprofesionálny boxer a predajca s potravinami. Matka Tammy pracuje v maloobchodnom predaji. Má írske korene. Jeho výchova ho nasmerovala k rímskokatolíckej viere.

Zmaturoval na „Kitsilano Secondary School“ vo Vancouveri v roku 1994. Neskôr navštevoval „Kwantlen Polyctechnic University“, tiež vo Vancouveri, ale nedokončil ju.

Kariéra

Rýchlo sa vypracoval na jedného z najperspektívnejších hollywoodskych hercov, k čomu mu pomohol hlavne veľmi priaznivý kritický ohlas k jeho komediálnemu výkonu vo filme „Van Wilder“. U nás vyšiel pod názvom „Sexy večierok“.

Známe sú aj jeho ďalšie projekty, ako napríklad: „Pofajčíme, uvidíme“, „Blade: Trinity“, „Hľadá sa ideálny muž“ a veľmi úspešná romantická komédia so Sandrou Bullock z roku 2009 „Návrh“.

Objavil sa aj v komédii „The Change up“, v ktorom si dvaja muži unavení zo svojho života vymenia duše a uvedomia si, že chcú svoj „otravný“ život späť.
Dnes patrí k najúspešnejším svetovým hollywoodskym hercom.

Filmografia

2016: Deadpool

2014: Queen of the Night

2013: Big Eyes

2013: Krúdovci

2013: R.I.P.D.

2013: Turbo

2012: Macík

2012: Nepriateľ pod ochranou

2011: Green Lantern

2011: Change-Up, The

2010: Pochovaný za živa

2009: Adventureland

2009: Návrh

2009: Paper Man

2009: X-Men Origins: Wolverine

2008: Fireflies in the Garden

2008: Chaos Theory

2008: Určite, možno

2007: Magické deviatky

2006: Zabiť eso

2005: Hej, kamoš, kto tu varí?

2005: Hľadá sa ideálny muž

2005: Škola života (TV film)

2005: 3:15 zomrieš!

2004: Blade: Trinity

2004: Pofajčíme, uvidíme

2003: Kým nás smrť nerozdelí

2003: Skúška odvahy

2002: Sexy party

2002: Superzvodcovia 2

2001: Finder's Fee

2001: Scrubs (TV seriál)

2000: Big Monster on Campus

2000: We All Fall Down

1999: Dick

1999: Už to príde

1998: Alarm

1998: Pasca na turistov (TV film)

1998: Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)

1996: In Cold Blood (TV film)

1996: Keď priateľstvo zabíja (TV film)

1996: Sabrina the Teenage Witch (TV film)

1995: Krajné medze (TV seriál)

1995: Služba v tichu: Príbeh Margarethe Cammermayerovej (TV film)

1994: My Name Is Kate (TV film)

1993: Ordinary Magic

1992: Odysea (TV seriál)

1991: Fifteen (TV seriál)

Súvisiace články