Presunúť na hlavný obsah

David Schwimmer

americký herec, režisér
David Schwimmer

David Schwimmer

americký herec, režisér
Miesto narodenia:
Astoria, New York, USA
Partner/ka:
Zoe Buckman
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
52
Výška:
185 cm
Znamenie:
škorpión
Povolanie:
americký herec, režisér

Zaujímavosti


Svoj život za mlada prežil v Los Angeles. Vyštudoval Northwesternskú univerzitu, na ktorú ho presvedčil jeho inštruktor ktorý mu ponúkol letný kurz herectva. Tu vyštudoval umenie a herectvo. Po škole sa jeho túžba po herectve ešte viac umocnila, preto založil divadelnú spoločnosť Chicagos Lookingglass Theatre Company. Jeho začiatky boli ťažké, jeho úlohu vo filme Deadly Silence (Smrtiace mlčanie) rozšliapala vlna kritiky a tak sa vrátil David nasäť do Los Angeles. Chvíľu sa venoval svojej divadelnej činnosti, to však dlho netrvalo a onedlho sa objavil v seriáli Zákon v L.A. To už bol len malý krôčik k jeho najznámejšiemu pôsobeniu a to v seriály Priatelia. V ďaka Priateľom a jeho úlohe paleontológa Rossa Gellera sa odštartovala jeho hollywoodska kariéra.

Dnes sa úspešne prezentuje aj ako režisér aj vďaka nominovácii na cenu Emmy.

Davidovo prínosné pôsobenie môžme zastihnúť vo filmoch Madagaskar a Madagaskar 2 kde sa zhostil úlohy dabingu a hral v seriály Bratrstvo neohrožených.

Filmografia


2008 Nič než pravda

2008 Madagaskar 2 (dabing)

2006 Run, Fat Boy, Run (režia)

2006 Big Nothing

2005 Madagaskar (dabing)

2005 Duane Hopwood

2001 Zbura (televizní film)

2001 Hotel

2001 Bratstvo neohrozených (seriál)

2000 Mäsiar, kňaz a prostitútka

2000 Láska a sex

1998 Zúrivosť

1998 Nadaný žiak

1998 Šesť dní, sedem nocí

1998 Since Youve Been Gone (televizný film)

1998 Priatelia

1998 Tenká rúžová čiara

1997 Kozy, kozy, kozičky

1996 Smútočný hosť

1994 Monty (seriál)

1994 Priatelia (seriál)

1994 Vlk

1993 Twenty Bucks

1993 Policie - New York (v niekoľkých epizódach)

1993 The Pitch

1993 The Waiter

1992 Úžasné roky (seriál)

1992 Na rozhraní

1991 Let votrelca

1989 A Deadly Silence (televizný film)