Presunúť na hlavný obsah

Leonardo DiCaprio

herec

Leonardo DiCaprio

herec
Miesto narodenia:
Los Angeles, Kalifornia, USA
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
44
Výška:
182 cm
Znamenie:
škorpión
Povolanie:
herec

Zaujímavosť


Celosvetovo slávnym sa stal vďaka roli Jacka Dawsona vo filme Titanic a hral v mnohých úspešných filmoch ako Rómeo a Júlia, Chyť ma, ak to dokážeš a Krvavý diamant, za ktorý bol nominovaný na Academy Award za najlepšieho herca v hlavnej úlohe.
Ďalšia nominácia na Oscara bola za jeho rolu Howarda Hughesa v Letcovi, režírovanom Martinom Scorsesem. Taktiež so Scorsesem spolupracoval na filmoch ako Gangy New Yorku, Na druhej strane a Prekliaty ostrov. Toto pracovné partnerstvo bolo porovnávané s predchádzajúcim pracovným partnerstvom medzi Scorsesem a Robertom De Nirom, ktorý sa tiež zviditeľnil na začiatku svojej kariéry vďaka Scorseseho filmom.

DiCaprio bol taktiež nominovaný na dve ceny BAFTA, tri ceny Screen Actors Guild Awards a sedem Zlatých glóbusov, z ktorého jednu nomináciu premenil na výhru.

Filmografia


1991 - Kriteri 3

1992 - Jedovatý brečtan

1993 - Zo života chlapca

1993 - Čo žerie Gilberta Grapea

1994 - The Foot Shooting Party

1995 - Rýchlejší ako smrť

1995 - Basketbalistov denník

1995 - Úplné zatmenie

1996 - Rómeo a Júlia

1996 - Marvinova izba

1997 - Titanic

1998 - Muž so železnou maskou

1998 - Celebrity

2000 - Pláž

2001 - Don's Plum Bar Derek

2002 - Chyť ma, ak to dokážeš

2002 - Gangy New Yorku

2004 - Letec

2006 - Krvavý diamant

2006 - Na druhej strane

2007 - 11. hodina

2008 - Pavučina lží

2008 - Núdzový východ

2010 - Prekliaty ostrov

2010 - Počiatok

2011 - The Rise of Theodore Roosevelt

2011 - The Chancellor Manuscript