Presunúť na hlavný obsah

Ewa Farna

speváčka
Ewa Farna

Ewa Farna

speváčka
Miesto narodenia:
Třínec, Česká republika
Rodinný stav:
slobodná
Vek:
27
Výška:
165 cm
Znamenie:
lev
Povolanie:
speváčka
Osobný web:
ewafarna.com

Kariéra


Narodila sa síce v českom Třínci, ale jej materinským jazykom je nielen čeština, ale aj poľština. Navštevovala poľské gymnázium. Vie hrať na bicie, klavír a elektrickú gitaru. Debutovala singlom „Měls mě vůbec rád“ a rovnomenným albumom, keď mala len dvanásť rokov. Preraziť v šoubiznise jej pomohol producent Lešek Wronka. Ku každému albumu, ktorý vyšiel v češtine, natočila paralelne aj jeho poľskú verziu.

Prvý album „Měls mě vůbec rád“ sa stal najpredávanejším debutom v kategórií „Objav roka“ v ankete „Album roka Allianz 2006“. V tom istom roku vyhrala na udeľovaní cien Českého slávika aj titul „Objav roka“.

Časopis „Rock & Pop“ jej udelil titul „Objav Ro(c)ku“ a stala sa aj „Objavom rocku“ hudobnej televíznej stanice Óčko, „Najlepšia speváčka“ v detskej ankete Jetix Awards a získala tretie miesto v českom Slávikovi.

V júli 2009 získala ocenenie za najlepší poľský album. Na celosvetovo známom prestížnom festivale v poľskom Opole získala hneď dve nominácie na „Album roka“ a „Hit roka“. V súťaži o najlepší „Album roku“ Ewa vyhrala so svojím druhým poľským albumom „Cicho“ (V ČR vyšlo pod názvom Ticho). Týmto víťazstvom sa Ewe postupne otvárala cesta k európskej kariére.

Ocenenia

2004 – okresná súťaž vo Frýdku-Místku

2005 – európsky festival v Poľsku

2006 – televízna spevácka súťaž Šance na úspěch

2006 – Český slavík Mattoni 2006 – objav roku

2007 – RGM hudobné ceny TV Óčko – objav roka

2007 – „Deska roku Allianz 2006" – album „Měls mě vůbec" rád sa stal najpredávanejším debutom v kategórii objav roku

2007 – „Objev Ro(c)ku“ v ankete časopisu Rock&Pop

2007 – nominácia na objav roka ankety Anděl Allianz 2006

2007 – platinový album za predaj viac než 25 tisíc albumov

2007 – najlepšia speváčka v ankete JETIX KIDS AWARDS 2007

2007 – 4. miesto v ankete Český slavík Mattoni 2007

2008 – "Srebrne Spinki", ocenenie generálneho konzula Poľskej republiky v Ostrave za hudobné úspechy a propagáciu poľskej menšiny z Těšínska

2008 – nominácia na speváčku roka na udeľovaní cien APH Anděl Alianz 2007

2008 – 3. miesto v kategórii speváčok v ankete TýTý 2007

Diskografia

2006: Měls mě vůbec rád

2007: Ticho

2007: Sam na sam

2009: Cicho

2009: Virtuální

2010: EWAkuacja

2011: Live

2011: 18 Live

2013: (W)INNA?

2014: Leporelo