Presunúť na hlavný obsah

JAROSLAV ŽÍDEK: PALACINKY INAK

Recepty

Aj vy sa oblizujete po chutnom obede, keď sa ako dezert servírujú palacinky s hustým lekvárom, šľahačkou a postrúhanou čokoládou? Vyskúšajte recept šéfkuchára Jaroslava Žídeka z Erdödyho paláca na palacinky s jogurtom, čerstvou vanilkou a medom. Neoľutujete.

Ingrediencie:

na palacinky: 225 g hladkej múky, 2 vajcia, 450 ml mlieka, 30 g práškového cukru, 2 lyžice oleja na vyprážanie, jahody (najlepšie čerstvé), čerstvú mätu. Na plnku: bielu Activiu, čerstvú vanilku, med.

Postup
Z múky, mlieka, vajec a cukru pripravíme hladké cesto. Na veľkej nepriľnavej panvici upečieme na oleji palacinky. Nakrájané jahody naukladáme na palacinky, zalejeme Activiou ochutenou čerstvou vanilkou a medom.