Presunúť na hlavný obsah

Famózny koláčik

Recepty

Výber najlepších receptov, ktoré markizácke moderátorky - Adriana Poláková, Janka Hospodárová, Lenka Šóošová - pripravovali podľa diváckych námetov v Teleráne. Recepty sú veľmi jednoduché, nepotrebujete nijaké mimoriadne kuchárske skúsenosti. Knihu dopĺňajú farebné fotografie z prípravy jedál.

 

Suroviny:
 
Cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 kypriaci prášok
1 hrnček mlieka
1 hrnček kryštálového cukru
1 / 2 hrnčeka oleja Raciol
2 vajcia
2 hrnčeky zaváraných alebo
čerstvých marhúľ (polovice)
 
Puding:
3 balíčky pudingu (akýkoľvek – podľa chuti) 
1  1 / 2 l mlieka
6 PL cukru
 
Poleva:
1 čokoláda na varenie 
a trocha masla
 
Postup :  

V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme ostatné suroviny okrem marhúľ, vymiešame hladké cesto a vylejeme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Polovicu marhúľ nakrájame na menšie kúsky a druhú polovicu na mesiačiky. Kúsky marhúľ rozložíme na pripravené cesto (druhú polovicu marhúľ – mesiačiky – si odložíme) a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Medzitým z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Upečený koláč vyberieme z rúry, rozotrieme naň puding, navrch poukladáme mesiačiky marhúľ a polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou s maslom.

 

Čas prípravy: asi 20 minút + pečenie