Presunúť na hlavný obsah

Karibský krém

Recepty

Zvodná a sexi šéfkuchárka Nigella Lawson dokáže očariť nielen výzorom, ale aj svojím kulinárskym umením. Kniha Nigella Express je séria príprav jednoduchých a ultrarýchlych jedál. Odborníci na zdravú výživu im občas vyčítajú vysoký obsah sacharidov a tukov. Nigella priznáva, že jej expresné špeciality nie sú práve kóšer v zmysle pravidiel racionálnej výživy, no ľudia ju doslova žerú. V knihe nájdete recepty, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky, pripravené neuveriteľne rýchlo a jednoducho.

Toto je obmena barbadoského krému mojej starej mamy. Ja som použila kokos a banán. Nie je to práve luxusný puding, no niekedy sa hodí mať niečo domácke, takmer ako z materskej školy. Nemá to ďaleko od starých obľúbených roztlačených banánov so šľahačkou a s hnedým cukrom, ktoré sa celkom isto nedajú prekonať, no kokosový jogurt a rum dodajú trochu iný šmrnc. Ak chcete krém jesť večer, musíte ho pripraviť ráno (alebo deň vopred, ak je to pre vás jednoduchšie), no nezaberie vám viac ako 5 minút. Keďže príprava tohto dezertu si nevyžaduje veľa času, ľahko si večer po príchode z práce ukradnete naň chvíľku času.

Suroviny

175 g kokosového jogurtu
175 ml smotany na šľahanie
1 lyžica kokosového rumu, napríklad Malibu (nemusí byť)
1 banán
2 lyžice tmavého hnedého cukru

Postup

1. Zmiešame jogurt, smotanu a rum a vyšľaháme, kým zmes mierne nezhustne.
2. Banán pokrájame a rozdelíme do štyroch malých zapekacích misiek s objemom 125 ml. Naspodku misiek z nich vytvoríme vrstvu.
3. Navrch naložíme jogurtovú zmes a povrch zarovnáme.
4. Každú misku posypeme jednou lyžičkou cukru, zabalíme do fólie a dáme na noc alebo aj na celý deň do chladničky.