Presunúť na hlavný obsah

Tortička motýlik

Recepty

Výber najlepších receptov, ktoré markizácke moderátorky - Adriana Poláková, Janka Hospodárová, Lenka Šóošová - pripravovali podľa diváckych námetov v Teleráne. Recepty sú veľmi jednoduché, nepotrebujete nijaké mimoriadne kuchárske skúsenosti. Knihu dopĺňajú farebné fotografie z prípravy jedál.

 

Suroviny:
5 vajec
150 g práškového cukru
2 – 3 PL oleja Heliol
100 g polohrubej múky
1 / 2 kypriaceho prášku
 
Plnka:
250 g tvarohu (mäkký, úplne
hladký bez hrudiek)
3 PL práškového cukru
250 ml smotany na šľahanie
1 vanilínový cukor
1 stužovač šľahačky
+ rôzne ovocie
+ 1 číre tortové želé v prášku
 
Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s práškovým cukrom na penu. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a napokon vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Medzitým pripravíme tvarohový krém: tvaroh vymiešame s cukrom a potom doň vmiešame tuhú šľahačku vyšľahanú zo smotany, vanilínového cukru a stužovača. Upečený korpus vyberieme z rúry a dáme vychladnúť. Potom potrieme marhuľovým džemom a rozkrojíme na polovicu tak, aby vznikli dva rovnaké polmesiace. Tie potom otočíme oproti sebe, aby sme vytvorili motýlika. Na obe časti rozotrieme krém a poukladáme naň podľa vlastnej fantázie rôzne ovocie (v lete čerstvé, v zime zavárané). Napokon na ovocie nalejeme želé pripravené podľa návodu na obale. Ako tykadlá môžeme použiť dve trubičky.

Ďalšie recepty nájdete v knihe Pečieme s Teleránom.

 

Čas prípravy: asi 35 minút + pečenie