Presunúť na hlavný obsah

Rýchle jedlo z woku

Recepty

Je určite pravda, že hodiť všetko do woku je naozaj dobrý spôsob, ako mať večeru rýchlo na stole. No niekedy treba niečo výživnejšie, ako to dovoľujú orientálne kulinárske tradície. V tomto jedle je dobrá porcia mäsa – buď morčacieho, alebo kuracieho. Ja dávam oboje – a namiesto dlhého varenia a cedenia rezancov pridám bielu fazuľu z konzervy. A funguje to. Aj jedlo zjedené lyžičkou z misky poskytuje príjemný pôžitok.

 

Suroviny:
2 lyžice oleja do woku
300 g kuracieho alebo morčacieho masa, pokrájaného na pásiky
300 g zmesi zeleniny do woku
60 ml sójovej omáčky
60 ml čínskeho vina na varenie
1 konzerva (400 g) bielej fazule, scedenej
1 lyžica posekanej koriandrovej alebo petržlenovej vňate
 
Postup:
1. Vo woku rozohrejeme olej a na prudkom ohni opečieme kuracie alebo morčacie mäso. Miešame, kým nechytí farbu.
2. Keď je mäso pripravené, pridáme zeleninu a miešame, kým nezmäkne, potom pridáme sójovú omáčku a víno na varenie. Sójová omáčka mäso zafarbí krásne dobronzova.
3. Keď je všetko opäť horúce, pridáme scedenú fazuľu, dobre premiešame a naložíme na dva taniere.
4. Posypeme bylinkami a ihneď podávame.

Zvodná a sexi šéfkuchárka Nigella Lawson dokáže očariť nielen výzorom, ale aj svojím kulinárskym umením. Kniha Nigella Express je séria príprav jednoduchých a ultrarýchlych jedál. Odborníci na zdravú výživu im občas vyčítajú vysoký obsah sacharidov a tukov. Nigella priznáva, že jej expresné špeciality nie sú práve kóšer v zmysle pravidiel racionálnej výživy, no ľudia ju doslova žerú. V knihe nájdete recepty, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky, pripravené neuveriteľne rýchlo a jednoducho.

 

Viac receptov nájdete v knihe Nigella Express