Presunúť na hlavný obsah

Pizza Calzone

Recepty

Mnohí obľubujú variáciu klasicke pizze, pizzu calzone. Preklopená piza môže byť plnená rôznymi náplňami.

Budeme potrebovať:

  • kvasnice
  • olivový olej
  • polohrubú múku
  • soľ
  • oregano
  • pasírované paradajky
  • zeleninu (môžete použiť mrazenú zeleninovú zmes)
  • syr (ideálne mozarellu ale dobrý je aj klasický eidam)


Cesto na pizzu môžme pripraviť rovnako ako v recepte Pizza, najpopulárnejšie jedlo sveta.
Môžme použiť aj čerstvé kvasnice ktoré rozmiešame v teplej vode, pridáme cukor, olivový olej a necháme 2-3 minút postáť. Potom rozmiešame s polohrubou múkou, dôkladne premiesime a necháme kysnúť pokiaľ cesto nezdvojnásobí svoj objem.

Vykysnuté cesto opäť premiesime a necháme ešte chvíľku dokysnúť.

Spracujeme ho na tenký pizza korpus, lepšie elipsovitého ako okrúhlaho tvaru.


Zmiešaním pasírovaných paradajok, olivového oleja, soli a oregána získame omáčku ktorá je základom každej pizze, aj našej pizze Calzone.


Pizza cesto rozprestrieme na plech a polovičku pokryjeme omáčkou.


Na omáčku nasypeme zeleninu, a strúhaný syr. Nakoniec náplň pokryjeme kúskami nakrájaného syra.

Pizzu preklopíme a okraje zlepíme dokopy do tvaru pizza kapsy. Môžme si pomôcť vidličkou.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov na približne 15 minút.

Uznávam,že výsledok nevyzerá ako z kuchárskej knihy, vaša bude určite vyzerať lepšie. Pri opakovanom pokuse som zlepil okraje pizze ručne, bez vidličky, ale efekt bol približne rovnaký ako pri predchádzajúcom raze.

Podávame vcelku, dobrú chuť.