Presunúť na hlavný obsah

Fusilli s grilovanou zeleninou

Recepty

Dnes si pripomenieme letné opekačky, pretože si uvaríme chutné fusilli s grilovanou zeleninou.

Budeme potrebovať:

  • fusilli
  • olivový olej
  • čierne olivy
  • kapari
  • cesnak
  • soľ, biele a čierne korenie
  • šalátové maličké paradajky
  • cibuľu
  • baklažán
  • parmezán

Fusilli sú tie krátke skrútené cestoviny. Pre tento recept však môžme použiť aj penne či iné cestoviny.

Baklažán si narežene na tenké kolieska, cibuľu na mesiačiky a šalátové paradajky na polovičky. Môžeme pridať aj iné typy zeleniny ako napríklad papriky (najmä tie žlté jedlo farebne pekne dotvoria), či bežné paradajky ako sme spravili aj pri tomto varení. Všetku narezanú zeleninu rozložíme na plech aby sme ich mohli dať zapiecť do rúry predohriatej na 200 stupňov.

Počas zapekania si nadrobno nakrájame čierne olivy, kapari a cesnak. Nadrobno nakrájané ich premiešame s olivovým olejom, okoreníme čiernym a bielym olejom a dôkladne posolíme. Celú zmes dôkladne premiešame. Môžme pridať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a počas sezony aj rôzne bylinky.

Počkáme až sa zelenina v rúre tak akurát neugriluje. Tu sme to trošku, ale naozaj len trošku prehnali.

Na skus, al dente v slanej vode uvarené cestoviny scedíme.

Na panvici scedené cestoviny premiešame so zmesou olív, kapár, cesnaku a korení a dôkladne prehrejeme.

Pridáme grilovanú zeleninu, parmezán a všetko na mierno ohni ešte asi dve minúty opekáme.

Hneď podávame.

Dobrú chuť.