Presunúť na hlavný obsah

Pečené cherry paradajky v parmezánových košíčkoch

Recepty

Pri príprave tohto receptu použite určite parmezán. Tučnejšie syry typu romano či pecorino, by stratili potrebný tvar. Po dodržaní tohto jediného pravidla sa môžete tešiť na skutočnú pochúťku.

 

Čo budete potrebovať?
115 gramov nahrubo postrúhaného parmezánu (pričom použite čo najhrubšie strúhadlo)
500 gramov cherry paradajok
2 lyžice extra panenského olivového oleja
7 g najemno nasekaných čerstvých lístkov bazalky
 
Ako na to?
1. Rúru predhrejte na 200 ̊ C. Plech vyložte papierom na pečenie. Na papier nasypte tri lyžice syra a rozhrňte ho do tvaru plného kruhu s priemerom 15 cm. To isté zopakujte so zvyšný syrom, až kým dosiahnete celkovo 4 kruhy. Pečte približne 6 minút, kým okraje nezhnednú.
 
2. Na pracovnú plochu poukladajte hore dnom štyri malé plytké misky. Postupne na ne pokladajte horúce syrové kolieska z pekáča. Nechajte ich vyformovať sa do tvaru misiek a vychladnúť. 
 
3. Paradajky položte na pekáč a polejte olivovým olejom. Pečte asi 10 minút, kým nepopraskajú. Pridajte bazalku a premiešajte.
 
4. Parmezánové košíčky servírujte na 4 taniere. Do každého vložte rovnaké množstvo paradajok a ihneď podávajte.
 
Koľko energie prijmete?
Ak úzkostlivo dbáte na svoju líniu, máme pre vás i informácie o nutričných hodnotách syrovej pochúťky.
 
4 porcie obsahujú: 935 kilojoulov, 12 g bielkovín, 3 g sacharidov, 2 g vlákniny, 19 g tukov (z toho 7 g nasýtených), 27 mg cholesterolu a 427 mg sodíka.