Karibská krevetová polievka
Dali by ste si niečo nové, iné, s nevšednou chuťou? Skúste výbornú karibskú krevetovú polievku šéfkuchára Ľuba Herka.
Potrebujeme:
300 g kráľovských kreviet
100 g šalotky
50 g masla (82% tuku)
½ dcl olivového oleja
1 bio limetka (kvôli kôre)
20 g čerstvého zázvoru
3 dcl kokosového mlieka
1 chilli paprička
2 dcl zeleninového vývaru
Kukuričný škrob na zahustenie
250 ml smotany na šľahanie
Soľ
Čierne korenie
Kurkuma
Zelerová vňať
Postup:
Na masle a oleji speníme šalotku, pridáme na tenko nakrájanú papriku, na kocky nakrájanú limetku, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Pridáme zázvor a podlejeme zeleninovým vývarom. Necháme variť na prudkom ohni po dobu asi 5 minút. Vývar precedíme, pridáme krevety, kokosové mlieko, trochu kurkumy a necháme povariť asi 4 minúty. Na záver zjemníme smotanou na šľahanie, zahustíme škrobom, dochutíme a ozdobíme stonkovým zelerom.