Presunúť na hlavný obsah

Uvarte si s nami výborné parmezánové rizoto

Recepty

Talianske rizotá sú výnimočné svojimi chuťami. Parmezán a šafran dokážu s ryžou urobiť zázraky. Ponúkame vám recept na takúto pochúťku.

Potrebujeme:

300 g ryže, arborio

1 liter vývaru (môžete použiť aj s bujónom)

50g masla

100 g nastrúhaného parmezánu, hobliny parmezánu na ozdobenie

1 cibuľa

2 dlc bieleho vína

soľ, mleté čierne korenie, štipka šafránu

Postup:

Rozpustíme polovicu masla a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Prilejeme biele víno, posolíme, okoreníme a necháme vyvariť do polovice. Pridáme umytú ryžu a miešame pokiaľ víno nevsiakne do ryže. Potom postupne prilievame vývar tak aby bol vždy len zľahka prekrýval ryžu. Varíme, miešame a dopĺňame vývar pokiaľ ryža nemá krémovú konzistenciu. Pridáme šafrán. Vypneme a do ryže primiešame druhú polovicu masla a nastrúhaný parmezán. Dozdobíme hoblinami parmezánu a podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!