Presunúť na hlavný obsah

Jesenné hodovanie: Lahodné lokše, ktoré nesmú chýbať ani na vašom stole

Recepty

Obdobie kačacích a husacích hodov je tu a to sa nezaobíde bez vynikajúcich lokší. Pripravili sme pre vás recept, ktorým určite ulahodíte celej vašej rodine i blízkym.

Suroviny:

Zemiaky

Múka (hladká alebo polohrubá)

Soľ

Ak máme, domáca kačacia alebo husacia masť

Postup prípravy:

Zemiaky si uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom ich pomelieme v mlynčeku alebo poriadne rozmačkáme vidličkou. Hotovú zemiakovú zmes si dáme do misky a postupne pridávame múku. Pozor, aby cesto nebolo príliš múčne, ale ani lepkavé. Keď máme hotové cesto, rozdelíme si ho na niekoľko menších bochníkov. Každý si rozvaľkáme na slimáčiky a tie nakrájame asi na štvorcentimetrové malé hrudky. Postupne si ich rozvaľkáme na do tvaru palacinky. Myslite na to, že čím tenšie, tým lepšie. Vyvaľkané lokše poukladáme na utierku, aby sa nám nezlepili.

Pripravíme si panvicu, ktorú rozohrejeme na miernom ohni. Lokše pečieme na suchej panvici (nepridávame olej) a strážime, pretože sú rýchlo hotové. Potom ich potrieme domácou masťou a osolíme podľa chuti. 

Dobrú chuť!