Presunúť na hlavný obsah

Domáce Pappardelle s opečenými hubami a parmezánom: Bylinky toto jedlo pozdvihnú na vyššiu úroveň!

Recepty

Sezóna húb je tu a bola by škoda nevyužiť to. Čo takto vyskúšať Pappardelle s hubami a bohatou nádielkou ďalších surovín?

Suroviny na cestoviny Pappardelle:

250 g hladkej múky

3 ks vajec
1 PL parmezánu
1 ČL soli

Tip na obed: Špagety s domácim bazalkovým pestom a praženými mandľami

Ostatné:

500 g čerstvých lesných húb
3 strúčiky cesnaku
1 zväzok čerstvého tymiánu
Sušené paradajky
3PL olivového oleja
Mleté čierne korenie
Soľ

Postup:

Cestoviny Pappardelle: K hladkej múke pridáme 2 celé vajcia a jedno žĺtko a premiešame. Následne pridáme nastrúhaný parmezán, soľ, aby sme dosiahli hustejšie cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme tuhnúť po dobu 2 hodín v chladničke. Cesto predelíme na polovicu, zľahka potrieme múkou a na cca 2 cm široké a 20-30 cm dlhé pásy. Druhú polovicu cesta urobíme rovnako. Dáme do osolenej vriacej vody na 1 minútu a scedíme (zabudnite na zlozvyk pod studenou vodou).

Huby očistíme, umyjeme a utrieme utierkou dosucha. Nakrájame ich na tenšie plátky a medzitým rozohrejeme na panvici olej. Pridáme cesnak, huby a dusíme asi 10 minút na miernom ohni. Pridáme nakrájané sušené paradajky, cestoviny Pappardelle, soľ, korenie a nastrúhaný parmezán. Všetko premiešame a dozdobíme bylinkami podľa chuti. 

Dobrú chuť!

Tip na dezert: Famózny jablkový koláč starej mamy: Táto jesenná pochúťka vás prekvapí na plnej čiare