Presunúť na hlavný obsah

Kombinácie potravín, z ktorých dostanete maximum vitamínov: Za toto sa vám telo poďakuje

Zdravie

Spomeňte si na tieto kombinácie pri najbližšom nákupe a vaše telo sa vám za to bez pochýb poďakuje.

Vďaka dostupným informáciám vieme, ktoré potraviny sú zdravé, telu prospešné a ktoré, naopak, nie. Sú ale rôzne kombinácie, ktoré nám už z aj tak zdravých potravín, dokážu dať maximum. 

Vďaka správnej životospráve dokážeme predísť ľahším aj ťažším zdravotným problémom, prečo by sme teda túto výhodu nevyužili. Môžeme to nazvať niečím ako potravinová synergia, čo jednoducho znamená, že jedna potravina pomôže tej druhej, aby nám dala čo najväčšiu dávku všetkého prospešného, čo pre zdravie potrebujeme. 

Nenechajte si ujsť: Prečistite vaše telo počas dvoch týždňov: Potrebujete na to len dve ingrediencie!

Kombinujte tieto potraviny a tak z nich vyťažíte maximum:

1.    Keď banány, tak s gréckym jogurtom 

Prečo: Banány obsahujú inulín, čo je vláknina prospešná pre naše črevá. Ak nakrájame banán do gréckeho jogurtu, zvýšime tak zdravú baktériu v tomto jogurte, ktorý nám pomáha regulovať trávenia a čo viac, zlepšuje našu imunitu. 
Ak ste fanúšikmi jogurtov a radi ich jete napríklad na raňajky, alebo si ich dávate na desiatu, siahnite práve po tom gréckom. Vyberajte si tie, čo nie sú sladené, pretože obsahujú viac proteínov. Pridajte banán, aby ste z jogurtu vyťažili maximum. 

Prečítajte si: Viete, ktoré potraviny rozhodne nepatria do chladničky, hoci ich tam väčšina z nás stále odkladá?

2.    Pri zelenine nezabúdajte pridať túto prísadu...

Zelenina a najmä paradajky, papriky, špenát, brokolica a kel, by mali byť zmiešané s olivovým olejom. Je dosť možné, že olivový olej so zeleninou už používate, ale mali by ste vedieť, prečo by tieto dve potraviny mali stáť vždy jedna pri druhej. Vďaka zložkám v olivovom oleji sa antioxidanty zo zeleniny dostanú ľahšie do vášho tela. Antioxidanty majú okrem iného, aj protizápalové účinky a naše telo vďaka nim získava potrebnú imunitu. Ak k zelenine pridáte vajíčka a avokádo, vyťažíte z nej maximum. 

3.    Zelený čaj s? 

Zaužívané pravidlo v podávaní čaju, je servírovať ho s medom a citrónom. Nerobí sa to len tak, pretože nám to chutí. Práve citrón v zelenom čaji má svoju veľkú moc. Antioxidanty, ktoré sa nachádzajú v zelenom čaji, sú umocnené vitamínom C, ktorý sa nachádza práve v citrusových plodoch. 
Prečo je to prospešné? Zelený čaj s citrónom podporuje náš kardiovaskulárny systém a bojuje so zápalovými reakciami v našom tele. 

Prečítajte si: 5 dôležitých zásad prípravy čaju: Stavíme sa, že ste si ho doteraz pripravovali nesprávne!

4.    Čokoláda s jablkami 

Táto kombinácie nie je len veľmi chutná, ale i veľmi zdravá. Tmavá čokoláda, čiže tá, čo obsahuje minimálne sedemdesiat percent kakaa, skombinovaná s jablkom, účinkuje na tvorbu kolagénu, čo znamená, že naša pokožka tak zostáva viac napnutá a vyzerá mladistvo

Spomeňte si na tieto kombinácie pri najbližšom nákupe a vaše telo sa vám za to bez pochýb poďakuje.