Presunúť na hlavný obsah

Tuniakové cestoviny „eňo – ňuňo“: Tento obed bude jedným z najlepších okamihov dňa, skúsite?

Recepty

Ľahké, no zároveň chutné, šťavnaté a sýte. Presne také sú cestoviny, ktoré hrajú rôznymi farbami a plnou chuťou ryby a paradajky.

Potrebujete:

500 g olúpaných paradajok

2 konzervy tuniaka v olivovom oleji

1 paradajkový pretlak v skle

1 stredne veľká cibuľa

5 strúčikov cesnaku

hrsť lístkov čerstvej bazalky

oregano

soľ

korenie

Prečítajte si: Voňavé paradajkové rizoto s kozím syrom, oreganom a bazalkou: Rýchly recept, ktorým zabodujete!

Postup:

Nakrájajte cibuľu a cesnak najemno a orestujte na olivovom alebo kokosovom oleji. Keď bude cibuľa uvarená do sklovita a cesnak spečený do zlatista, pridajte paradajky a pretlak. Povarte približne päť minút, pridajte tuniak a prevarte celú omáčku. Pridajte nasekanú bazalku a oregano, podľa chuti dosoľte a dokoreňte. Na dozdobenie použite lístky bazalky alebo sušené paradajky, prípadne olivy. 

Robievate si tuniakové cestoviny?

spolu hlasovalo 231 ľudí

Áno
174
Nie
57