Tuniakové cestoviny „eňo – ňuňo“: Tento obed bude jedným z najlepších okamihov dňa, skúsite?
Ľahké, no zároveň chutné, šťavnaté a sýte. Presne také sú cestoviny, ktoré hrajú rôznymi farbami a plnou chuťou ryby a paradajky.
Potrebujete:
500 g olúpaných paradajok
2 konzervy tuniaka v olivovom oleji
1 paradajkový pretlak v skle
1 stredne veľká cibuľa
5 strúčikov cesnaku
hrsť lístkov čerstvej bazalky
oregano
soľ
korenie
Prečítajte si: Voňavé paradajkové rizoto s kozím syrom, oreganom a bazalkou: Rýchly recept, ktorým zabodujete!
Postup:
Nakrájajte cibuľu a cesnak najemno a orestujte na olivovom alebo kokosovom oleji. Keď bude cibuľa uvarená do sklovita a cesnak spečený do zlatista, pridajte paradajky a pretlak. Povarte približne päť minút, pridajte tuniak a prevarte celú omáčku. Pridajte nasekanú bazalku a oregano, podľa chuti dosoľte a dokoreňte. Na dozdobenie použite lístky bazalky alebo sušené paradajky, prípadne olivy.