Presunúť na hlavný obsah

Naučíme vás, ako sa robia pravé čokoládové „donuts“: Mňam, toto musíte vyskúšať

Recepty

Najlepšie šišky sú tie, ktoré sú nepravidelné a zanechávajú stopu od ručnej práce. Pravé domáce americké „donuts“ s množstvom čokolády.

Ingrediencie:

Cesto:

500 g hladkej múky

80 g zmätknutého masla
70g hnedého kryštálového cukru
300 ml plnotučného mlieka
sušené droždie
2ks citrónov (na citrónovú kôru)
olej
soľ

Neprehliadnite: Oslaďte si život po francúzsky: Vybrali sme pre vás  top miesta aj recept, ktoré musíte vyskúšať

Poleva (závisí od druhu polevy, akú chcete):

Citrónová
Čokoládová
Škoricová

Postup:

Mlieko vylejeme do hrnca a na miernom ohni ohrievame, pridáme lyžicu cukru, múky a rozdrobené droždie. Do kvásku potom pridáme zvyšok cukru, múky, štipku soli, maslo a obidve citrónové kôry. Vyvaľkáme hladké cesto, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne hodinu. 
Cesto následne rozdelíme na približne 25 ks a vytvoríme z nich malé placky, ktoré dáme na vymastený plech a necháme vykysnúť. Cesto dvojnásobí svoj objem. Potom vareškou vydlabeme v strede dieru. Na panvici potretej olejom potom smažíme jednotlivé šišky. 
Potom už nám zostáva len poleva. Môžeme urobiť viacero odlišných šišiek. Buď zmiešame citrónovú štavu s práškovým cukrom alebo namočíme do čokolády rozpustenej s maslom. Môžeme posypať cukrárskymi ozdobami, nasekanými mandľami alebo orieškami. 

Sladké maškrtenie želáme!

Vyskúšajte tiež tieto recepty: