Obed, ktorý vás dostane: Vyskúšajte zapečené baklažány s mletým mäsom a grilovanou zeleninou
Čaká vás rodinný obed či párty? Skúste pre hostí pripraviť niečo nezabudnuteľné.
Na zapečené baklažány s ragú potrebujeme:
- 2 baklažány
- 500g mletého mäsa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 1 konzerva lúpaných rajčín
- 250g mozarelly
- 100ml bieleho vína
- Olivový olej, čierne korenie, soľ
- Parmezán
Na grilovanú zeleninu budeme potrebovať:
- 500g šampiňónov
- 500g cherry rajčín
- 800g cukety
- 500g červenej cibule
- Čerstvé bylinky
- Olivový olej
- Soľ, čierne korenie
Vyskúšajte aj: Rizoto s mladým špenátom: Ľahká a nápaditá večera, ktorú ocenia aj vaši priatelia
Príprava ragú z mletého mäsa
Na pár kvapkách olivového oleja si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pridáme nadrobno pomleté mäso. Zmes dochutíme čiernym korením, soľou, a keď je dobre orestovaná, podlejeme ju vínom a vyčkáme, kým sa z nej alkohol úplne vyparí. Na záver pridáme lúpane rajčiny a všetko ešte chvíľu podusíme na miernom ohni.
Zapekané baklažány
Baklažány si dôkladne umyjeme, odkrojíme z nich oba konce a rozkrojíme ich na polovicu. Obe polky vydlabeme a osolíme a pridáme do nich pripravené ragú. Potom ich vložíme na plech, podlejeme vodou a môžeme ešte posypať parmezánom. Vo vyhriatej rúre ich pečieme približne tridsať minút.
Neprehliadnite: Rýchly a zdravý obed za necelú polhodinku: Spojenie týchto chutí si okamžite zamilujete
Grilovaná zelenina
Zeleninu si dôkladne umyjeme. Cukety nakrájame na plátky a zvyšnú zeleninu na väčšie kúsky. V miske si zamiešame olivový olej s bylinkami, čiernym korením a soľou a pridáme do nej usušenú a nakrájanú zeleninu. Zmes grilujeme pri teplote 220 stupňov a podávame ihneď.
Dobrú chuť!