Takto zistíte, z ktorého jedla priberáte najviac: Vylúčte ho z jedálnička a schudnite raz-dva
Ak sa snažíte zdravo stravovať a napriek tomu nechudnete, je možné, že vaše telo nedokáže dané potraviny spracovať.
Každý metabolizmus funguje inak, a preto je potrebné naučiť sa počúvať ten svoj. Aj keď sa vám môže zdať, že potraviny, ktoré konzumujete sú zdravé, nemusí to byť vždy tak.
Mohlo by vás zaujímať: Superzdravý nápoj zo surovín, na ktoré nedali dopustiť ani naše staré mamy: Treba piť ešte za tepla!
To, vďaka čomu chudne vaša kolegyňa, či kamarátka, vám môže spôsobiť priberanie na váhe. Práve z toho dôvodu je viac ako dôležité zistiť, ktoré potraviny nedokáže vaše vlastné telo spracovať. Toto sú potraviny, ktoré najčastejšie spôsobujú ťažkosti žalúdka a intolerancie: múka, vajcia, mlieko, kukurica, kvasnice, káva, ovsené vločky, čaj, zemiaky, sója, citrusy a cibuľa.
Ktorej potravine sa vyhnúť?
Najľahší spôsob, ako zistiť, ktorú potravinu nedokáže váš organizmus správne spracovať, je všímať si bolesti brucha, nafukovanie, zápchu, či pocit ťažkého žalúdka po konzumácii spomenutých potravín. Väčšinou sa bolesti dostavia už po pár minútach od zjedenia danej potraviny. Ak pocítite nepríjemné bolesti, či nafukovanie, skúste konkrétnu potravinu zjesť na prázdny žalúdok a tým vylúčiť možnosť nesprávnej kombinácie s inou potravinou. Ak sa bolesť dostaví aj tak, vylúčte túto potravinu minimálne na týždeň a uvidíte výsledky.
Prečítajte si: Očistný detox len vďaka dvom ingredienciám – z jeho účinkov vám padne sánka
Vaše telo vám dokáže najlepšie naznačiť, čo potrebuje a čo mu naopak nerobí dobre. Ak sa chcete preventívne chrániť, dajte si záležať na pestrej strave, dostatočnom spánku a konzumujte alternatívne potraviny, ako napríklad kozie mlieko, mandľovú múku, quinou, či probiotiká.