Upečte si výborný domáci tekvicový chlieb!
Rudolf Héger sa s nami tentokrát podelil o recept na chrumkavý domáci chlieb s tekvicovými jadierkami. To musíte vyskúšať!
Potrebujeme:
400 g tmavej chlebovej múky
soľ
150 g tekvicových jadierok
3 lyžice tekvicového oleja
3 lyžičky sušeného droždia
Vyskúšajte: Krémová tekvicová polievka je na jeseň ako stvorená
Postup:
1.V hlbšej miske zmiešame chlebovú múku so sušeným droždím, s tekvicovým olejom a po častiach prilievame vodu. Vymiešame hustejšie cesto a necháme ho 30 minút nakysnúť na teplom mieste.
2.Potom doň pridáme 100 g tekvicových jadierok a cesto necháme znova 20 minút vykysnúť. Na pomúčenej doske z neho vyformujeme bochník a uložíme ho na vymastený plech.
Neprehliadnite: Voňavé paradajkové rizoto s kozím syrom: Rýchly recept, ktorým zabodujete!
3.Bochník na povrchu potrieme slanou vodou, posypeme zvyšnými tekvicovými jadierkami a necháme 15 minút podkysnúť na plechu. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia pečieme asi 60 minút.
Dobrú chuť!