Presunúť na hlavný obsah

Upečte si výborný domáci tekvicový chlieb!

Recepty

Rudolf Héger sa s nami tentokrát podelil o recept na chrumkavý domáci chlieb s tekvicovými jadierkami. To musíte vyskúšať!

Potrebujeme:

400 g tmavej chlebovej múky

voda
soľ
150 g tekvicových jadierok
3 lyžice tekvicového oleja
3 lyžičky sušeného droždia

Vyskúšajte: Krémová tekvicová polievka je na jeseň ako stvorená

Postup:

1.V hlbšej miske zmiešame chlebovú múku so sušeným droždím, s tekvicovým olejom a po častiach prilievame vodu. Vymiešame hustejšie cesto a necháme ho 30 minút nakysnúť na teplom mieste.
2.Potom doň pridáme 100 g tekvicových jadierok a cesto necháme znova 20 minút vykysnúť. Na pomúčenej doske z neho vyformujeme bochník a uložíme ho na vymastený plech.

Neprehliadnite: Voňavé paradajkové rizoto s kozím syrom: Rýchly recept, ktorým zabodujete!

3.Bochník na povrchu potrieme slanou vodou, posypeme zvyšnými tekvicovými jadierkami a necháme 15 minút podkysnúť na plechu. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia pečieme asi 60 minút.

Dobrú chuť!