Slané pagáčiky v tvare stromčeku (smreku): Výborná pochúťka, ktorú zvládne každý
Tieto chrumkavé slané pagáčiky si zamilujete. Sú jednoduché, rýchle a veľmi chutné. Rudolf Héger pozná recept, ako si ich doma vyrobiť, tak poďme na to.
Rudolf Héger a recept na slané pagáčiky
Suroviny:
V jednej mise si dobre vymiesime 50 dkg mäkkého margarínu, dve vaječné žĺtka, 55 dkg tučného tvarohu, 50 dkg hladkej múky a jednu lyžicu soli.
Postup:
Cesto spracuvávame dovtedy, pokiaľ nedosiahneme jednorodú hmotu. Počas jednej noci ho necháme v chladničke odpočívať, na druhý deň na dobre pomúčenej doske vyvalkáme na 1 cm hrúbky a formičkami vykrojíme. Vrch cesta potrieme vyšlahaným vajíčkom, posypeme sezamom, soľou, makom a kmínom. V predhriatej rúre pečieme asi 15 minút. Tvar vianočného stromčeka je veľmi sviatočný.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte tiež naše tipy na pečenie: